Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Nordatlantiske Filmdage 2018

Filmfestival 1.- 8. marts på Nordatlantens Brygge

Nordatlantiske Filmdage sætter fokus på film fra Færøerne, Grønland og Island, historisk og aktuelt, og præsenterer en sand perlerække af film, tilsat instruktørbesøg, oplæg og debat.

Dansk-islandsk filmfejring
I 2018 sætter vi særlig fokus på det filmsamarbejde, som i disse år blomstrer mellem Island og Danmark, og som har en lang og fascinerende historie. Serien er arrangeret i samarbejde med Islands Ambassade i København i anledning af Islands 100-års suverænitetsjubilæum, og den byder bl.a. på  Erik Ballings islandske film Pigen Gogo (1962) og Hlynur Pálmasons danske film Vinterbrødre (2017). Mød også instruktører som Fridrik Thór Fridriksson (Movie Days), Rúnar Rúnarsson (Sparrows) og Dagur Kári (Voksne mennesker), der alle har arbejdet i både Danmark og Island, og hvis prisbelønnede film spejler den kreative styrke i samarbejdet mellem filmlandene. Læs mere

Nye filmperler fra Færøerne og Grønland
Se også et stærkt udvalg af især nye film fra Færøerne og Grønland. Deriblandt Grønlands første fantasy-film In the Land of Our Shadows og den smukke coming-of-age-film Dreams by the Sea fra Færøerne. Og du kan møde filmskabere som grønlandske Marc Fussing Rosbach, Ane Lena Fussing Rosbach, Nivi Pedersen, Pipaluk K. Jørgensen, Emile Hertling Péronard og Otto Rosing eller færøske Jón Hammer, Ingun í Skrivarastovu, Atli Brix Kamban, Maria Tórgarð og Sakaris Stórá. Læs mere

Otte dages filmfest
Ud over programmets ni spillefilm og femten kortfilm vises dokumentarfilmen Kitchen Sink Revolution, som instruktør Halla Kristín Einarsdóttir drøfter med filmskribent Nanna Frank Rasmussen. 
Vi takker alle, der har bidraget til programmet, og vi ser frem til otte dage med enestående filmoplevelser på Nordatlantens Brygge.

PROGRAM

Torsdag 1. marts kl. 20.00 (Udsolgt)
Torsdag 8. marts kl. 16.45 (Ekstravisning af filmen)
UNDER THE TREE - festivalåbning
Nordatlantiske Filmdage 2018 åbnes med ny islandsk film, der giver en underfundig skildring af tragikomiske konflikter i Reykjavik. Filmen introduceres af manusforfatter Huldar Breiðfjörð på åbningsaftenen.
Læs mere


Fredag 2. marts kl. 16.45:
KITCHEN SINK REVOLUTION - med instruktørbesøg
Som optakt til Kvindernes Internationale Kampdage viser vi en unik dokumentarfilm om islandsk kvindekamp. Instruktør Halla Kristín Einarsdóttir samtaler med filmkritiker Nanna Frank Rasmussen efter visningen.
Læs mere. 


Fredag 2. marts kl. 20
IN THE LAND OF OUR SHADOWS - med instruktørbesøg
Grønlands første fantasy-film krydrer genrens klassiske elementer med grønlandske sagn og myter. Mød instruktør Marc Fussing Rosbach og producer Ane Lena Fussing Rosbach efter visningen.
Læs mere


Lørdag 3. marts kl. 14
FÆRØSKE KORTFILMPERLER - med instruktørbesøg
Få et højaktuelt vue over udviklingen i færøsk film, når vi i samarbejde med Tórshavn Film Festival og Filmsfelagið præsenter de kortfilm, som i år er nominerede til den færøske filmpris Geytin.
Læs mere


Lørdag 3. marts kl. 17
GRØNLANDSKE KORTFILMPERLER - med instruktørbesøg
Poetisk dokumentarisme, skæv komik og sci-fi fra Nuuk. Se fire af tidens bedste kortfilm og mød filmskaberne Nivi Pedersen, Pipaluk K. Jørgensen og Emile Hertling Péronard.
Læs mere


Søndag 4. marts kl. 14.00
MOVIE DAYS - med instruktørbesøg
Amerikanske film, danske Anders And-blade og islandske spøgelser. Mød instruktør Fridrik Thór Fridriksson og se hans både muntre og nostalgiske skildring af barndommen i 1960’ernes Island.
Læs mere


Søndag 4. marts kl. 17 (udsolgt)
Søndag 4. marts kl. 20 (ekstravisning - udsolgt)
DREAMS BY THE SEA - med instruktørbesøg
Modsætninger mødes i Sakaris Stórás spillefilm, som i en poetisk realisme skildrer to teenagepiger og deres udlængsel i en lille færøsk bygd. Mød instruktøren og producerne bag filmen efter visningen.
Læs mere


Mandag 5.marts kl. 20
SPARROWS - med instruktørbesøg
Prisbelønnet og smuk skildring af barndommens sidste sommer, som udspiller sig i en afsidesliggende afkrog af Island. Mød instruktør Rúnar Rúnarsson efter visningen.
Læs mere


Man. 5. marts kl. 16.30 (Ekstravisning)
Tirsdag 6. marts kl. 16.30 (Udsolgt)
VINTERBRØDRE + ATELIER - med oplæg
Filmskribent Nanna Frank Rasmussen introducerer Vinterbrødre, som vises sammen med et andet stærkt bidrag til nutidens dansk-islandske filmkunst, kortfilmen Atelier, instrueret af Elsa María Jakobsdóttir.
Læs mere


Tirsdag 6, marts kl. 20 (Udsolgt)
NUUMMIOQ - med instruktørbesøg
Grønlands første internationalt berømmede spillefilm skildrer en kræftramt mand, der begiver sig ud på en storslået rejse. Se den smukke film og mød instruktør Otto Rosing efter visningen.
Læs mere


Onsdag 7. marts kl. 20
VOKSNE MENNESKER - med instruktørbesøg
Med en lige så tør som lavmælt humor skildrer Dagur Káris danske film en række særegne eksistenser, der prøver at finde fodfæste i tilværelsen. Mød instruktøren efter visningen.
Læs mere


Torsdag 8. marts kl. 20
PIGEN GOGO - med oplæg 
Erik Ballings islandske film fra 1962 er en regulær perle i den dansk-islandske filmhistorie, og det er med lige dele glæde og stolthed, at vi afrunder Nordatlantiske Filmdage 2018 med en særvisning af filmen, som ikke har været tilgængelig i Danmark i årtier.
Læs mere

 

PROGRAMFOLDER
Ud over arrangement- og filmbeskrivelser indeholder årets programfolder bl.a. en filmhistorisk artikel om den dansk-islandske filmforbindelse 1918-2018, skrevet af filmdagenes Birgir Thor Møller, og essayet Kunst eller branche af den grønlandske producer Emile Hertling Péronard. 
Forsidefotoet er fra Elsa María Jakobsdóttirs kortfilm Atelier (2017) og er taget af filmens fotograf, Annika Aschberg.
Læs programfolderen her


Følg også festivalen på facebook

 

STØTTER OG SAMARBEJDSPARTNERE
Nordatlantiske Filmdage 2018 er støttet af Det Danske Filminstitut , Islands Ambassade i København og Nordens Institut i Grønland (NAPA) og præsenteres af Nordatlantens Brygge i samarbejde med FILM.GL, Tórshavn Film Festival, Islands Filmarkiv og Icelandic Film Centre. 

 

                     

Billetter

Billetter