Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

KITCHEN SINK REVOLUTION - med instruktørbesøg

Som optakt til Kvindernes Internationale Kampdag viser vi en unik dokumentarfilm om islandsk kvindekamp. Instruktør Halla Kristín Einarsdóttir samtaler med filmkritiker Nanna Frank Rasmussen efter visningen.

Fredag 2. marts kl. 16.45

I 1980 skabte Vigdís Finnbogadóttir internationale overskrifter som verdens første kvindelige folkevalgte præsident. I Island gik kvindekampen samtidig ind i ny fase, der var lige så omvæltende som 1970’ernes rødstrømpebevægelse. Ikke mindst da et kvindeparti stillede op til Altingsvalget og ikke bare rystede de etablerede partier og det politiske system, men også satte afgørende spor på samfundsudviklingen.

Sidste år gæstede instruktør Halla Kristín Einarsdóttir Nordatlantiske Filmdage med sin dokumentarfilm om 1970’ernes islandske rødstrømper. Nu vender hun tilbage med ny film, der ligesom i hendes forrige bruger interviews, arkivklip og farverig animation i dens lige så muntre som saglige, fascinerende og fortsat højaktuelle fortælling om 1980’ernes og 90’ernes kvindekamp.

Arrangementet
Filmen varer 73 minutter og vises med engelske tekster.
Arrangementet inkluderer instruktørsamtale varer ca. 100 minutter.
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

Billetter:
60 kr onlinesalg

Nordatlantiske Filmdage 2018
1.-8. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage unikke filmoplevelser fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Festivalen er støttet af Det Danske Filminstitut, Islands Ambassade i København og Nordens Institut i Grønland (NAPA) og præsenteres af Nordatlantens Brygge i samarbejde med FILM.GL, Tórshavn Film Festival, Islands Filmarkiv og Icelandic Film Centre. Læs mere på www.nordatlantens.dk/filmdage 

Billetter

Billetter

Nordatlantiske Filmdage 2018

Nordatlantiske Filmdage 2018