Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Nye filmperler fra Færøerne og Grønland

Nordatlantiske Filmdage 1.-8. marts 2018

Før var det stort set kun udenlandske instruktører, der lavede film på Færøerne og i Grønland. Men i de senere år har et stigende antal færøske og grønlandske instruktører markeret sig med originale film, der både gør det godt blandt det hjemlige publikum og på internationale filmfestivaler.

Den første færøskproducerede, professionelle spillefilm var Katrin Ottarsdóttirs Atlantic Rhapsody, der havde premiere i 1989. Og i årevis var hun alene om at repræsentere Færøerne på den internationale filmscene. Det ændrede sig først markant, da filmværkstedet Klippfisk åbnede i 2006 med tilkomsten af instruktører som Anton Petersen, Heiðrik á Heygum og Sakaris Stórá. Sidstnævnte kommer og viser sin spillefilmsdebut Dreams by the Sea, som for tiden lovprises på den ene festival efter den anden. På Færøerne vokser antallet af talentfulde og originale instruktører støt, hvilket illustreres fornemt af årets kortfilmserie.

Udviklingen i grønlandsk film ligner den færøske, selvom startskuddet kom lidt senere. I 1999 markerede Inuk Silis Høeghs kortfilmskomedie Goodnight det store vendepunkt. Ti år senere blev Grønland markeret internationalt af spillefilmen Nuummioq, som vises og drøftes af den fortsat aktive instruktør Otto Rosing. Vi er også stolte af at præsentere spillefilmsdebutanten Marc Fussing Rosbach, der står bag Grønlands første fantasy-film, In the Land of Our Shadows. Og med vores udvalg af både kort- og spillefilm fra Færøerne og Grønland kan vi både love unikke filmoplevelser og et enestående indblik i den aktuelle udvikling.

FÆRØSKE OG GRØNLANDSKE FILM I ÅRETS PROGRAM

Fredag 2. marts kl. 20
IN THE LAND OF OUR SHADOWS - med instruktørbesøg
Grønlands første fantasy-film krydrer genrens klassiske elementer med grønlandske sagn og myter. Mød instruktør Marc Fussing Rosbach og producer Ane Lena Fussing Rosbach efter visningen.
Læs mere


Lørdag 3. marts kl. 14 (Udsolgt)
FÆRØSKE KORTFILMPERLER - med instruktørbesøg
Få et højaktuelt vue over udviklingen i færøsk film, når vi i samarbejde med Tórshavn Film Festival og Filmsfelagið præsenter de kortfilm, som i år er nominerede til den færøske filmpris Geytin.
Læs mere


Lørdag 3. marts kl. 17 (Udsolgt)
GRØNLANDSKE KORTFILMPERLER - med instruktørbesøg
Poetisk dokumentarisme, skæv komik og sci-fi fra Nuuk. Se fire af tidens bedste kortfilm og mød filmskaberne Nivi Pedersen, Pipaluk K. Jørgensen og Emile Hertling Péronard.
Læs mere


Søndag 4. marts kl. 17 (Udsolgt)
Søndag 4. marts kl. 20 (ekstravisning - udsolgt)
DREAMS BY THE SEA - med instruktørbesøg
Modsætninger mødes i Sakaris Stórás spillefilm, som i en poetisk realisme skildrer to teenagepiger og deres udlængsel i en lille færøsk bygd. Mød instruktøren og producerne bag filmen efter visningen.
Læs mere


Tirsdag 6, marts kl. 20 (Udsolgt)
NUUMMIOQ - med instruktørbesøg
Grønlands første internationalt berømmede spillefilm skildrer en kræftramt mand, der begiver sig ud på en storslået rejse. Se den smukke film og mød instruktør Otto Rosing efter visningen.
Læs mere

Fredag 9. marts kl. 20
AFTERPARTY / KONCERT MED FREDERIK ELSNER & BAND
Når den sidste film er rullet over lærredet, gør vi klar til en fredag aften uden lige. Oplev en enestående koncert med den grønlandske singer-songwriter Frederik Elsner, der spiller sange fra sit nye soloalbum.
Læs mere


VIL DU VIDE MERE
Ud over arrangement- og filmbeskrivelser indeholder årets festivalfolder bl.a. essayet Kunst eller branche af den grønlandske producer Emile Hertling PéronardLæs festivalfolderen her 

 

Nordatlantiske Filmdage 2018
1.-8. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage unikke filmoplevelser fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på www.nordatlantens.dk/filmdage 

Nordatlantiske Filmdage 2018 er støttet af Det Danske Filminstitut, Islands Ambassade i København og Nordens Institut i Grønland (NAPA) og præsenteres af Nordatlantens Brygge i samarbejde med FILM.GL, Tórshavn Film Festival, Islands Filmarkiv og Icelandic Film Centre.

Billetter

Billetter

Se hele programmet for Nordatlantiske Filmdage 2018

Se hele programmet for Nordatlantiske Filmdage 2018

Læs mere om film.gl

Læs mere om film.gl

TÓFF - Tórshavn Filmfestival

TÓFF - Tórshavn Filmfestival

Læs festivalens programfolder

Læs festivalens programfolder