Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

PIGEN GOGO / 79 AF STÖÐINNI - med oplæg

Erik Ballings islandske film fra 1962 er en enestående perle i den dansk-islandske filmhistorie, og det er med stor glæde og stolthed at vi præsenterer filmen, som ikke er blevet vist i Danmark i årtier.

Torsdag 8. marts kl, 20

Bondesønnen Ragnar arbejder som taxachauffør i Reykjavik. Efter at have kørt en fuld soldat til den amerikanske base i Keflavik, møder han og falder for en smuk kvinde, kaldt Gogo. Forholdet kompliceres dog af, at hun er græsenke, hvis syge mand er indlagt på hospital i Danmark, og at hun ydermere ser en soldat fra basen.

På baggrund af deres romance giver den sort-hvide film et socialrealistisk billede af sin samtids Island, der var præget af en intensiv og varmt diskuteret amerikanisering. Pigen Gogo er med andre ord ikke en typisk Balling film, men den blev også produceret af et islandske selskab, med islandsk manuskript og islandske skuespillere. Og i Island blev den en publikumsmagnet uden lige.

Hør mere om filmen og dens historie, når filmdagenes Birgir Thor Møller introducerer Pigen Gogo (79 af stöðinni) ved denne særvisning, som afrunder Nordatlantiske Filmdage 2018.

Arrangementet
Filmen varer 81 minutter og vises med engelske tekster.
Arrangementet inkluderer oplæg og varer ca. 105 minutter.
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

Billetter
60 kr. Onlinesalg

Dansk-islandsk filmfejring 1918/2018
Islands 100-års suverænitetsjubilæum markeres på Nordatlantiske Filmdage 2018 med en særlig fokus på dansk-islandsk filmsamarbejde. Serien er arrangeret i samarbejde med Islands ambassade og præsenterer en perlerække af film og instruktørbesøg under festivalen, som åbnes af Islands ambassadør i Danmark, Benedikt Jónsson. Læs mere om jubilæumsserien her.


Nordatlantiske Filmdage 2018
1.-8. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage unikke filmoplevelser fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Nordatlantiske Filmdage 2018 er støttet af Det Danske Filminstitut, Islands Ambassade i København og Nordens Institut i Grønland (NAPA) og præsenteres af Nordatlantens Brygge i samarbejde med FILM.GL, Tórshavn Film Festival, Islands Filmarkiv og Icelandic Film Centre. Læs mere på www.nordatlantens.dk/filmdage

Billetter

Billetter

Nordatlantiske Filmdage 2018

Nordatlantiske Filmdage 2018