Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

ISLAND I PANORAMA

Se et eksklusivt udvalg af dokumentarfilm samt en enkelt kortfilm og vinderen af Nordisk Råds Filmpris 2022 i filmserien Island i panorama på Nordatlantisk Filmdage 2023

2.—12. marts 2023

I 2021 satte vi fokus på den islandske filmbølge og viste et udvalg af de originale spillefilm, der i det forgangne årti har skabt opmærksomhed om Island som filmnation. I år sætter vi først og fremmest fokus på dokumentarfilm, men viser også kortfilmen Nest og spillefilmen Lamb, der vandt Nordisk Råds Filmpris 2022.

Desuden præsenterer vi dansefilminstruktøren Helena Jónsdóttir ved særarrangementet Dansefilm fra Nord. Og vi får besøg af instruktørerne Álfrún Örnólfsdóttir (Band), Anna Hildur (A Song Called Hate) og Fridrik Thor Fridriksson (Rock in Reykjavik) samt Politikens filmanmelder Nanna Frank Rasmussen, der introducerer den forunderlige horrorfabel i den prisvindende spillefilm Lamb (billedet øverst). 

Filmserien Island i panorama er realiseret i samarbejde med Nordisk Panorama, Icelandic Film Centre og Islands Ambassade i København.

Læs mere om serien på s. 20 i årets programfolder her

 

FILMSERIEN

Fre 3. marts kl. 16.45:
BAND
Mød instruktør Álfrún Örnólfsdóttir efter visningen af den komiske og bittersødt ironiske dokumentarfilm, der åbner vores serie Island i panorama.
Læs mere


Søn 5. marts kl. 16.45:
A SONG CALLED HATE
Mød instruktør Anna Hildur efter dokumentarfilmen om bandet, der repræsenterede Island ved Eurovision Song Contest i Israel.
Læs mere

Tirs 7. marts kl. 20:
LAMB
Vi fejrer den islandske vinder af Nordisk Råds Filmpris 2022 med en særvisning, hvor filmen introduceres af Politikens filmanmelder Nanna Frank Rasmussen.
Læs mere

Fre 10. marts kl. 16.45:
ROCK IN REYKJAVIK / ROKK Í REYKJAVÍK
Tag på en tur gennem Reykjaviks undergrundsscener anno 1982 og mød instruktør Fridrik Thór Fridriksson, når vi viser den sagnomspundne dokumentarfilm.
Læs mere

Søn 12. marts kl. 20:
NEST + SPARE PARTS
Nordatlantiske Filmdage 2023 afrundes med to magiske filmperler fra Islands afkroge, Hlynur Pálmasons kortfilm Nest og Helga Rakel Rafnsdóttirs dokumentarfilm Spare Parts.
Læs mere


DANSEFILM FRA NORD
Mød også dansefilminstruktøren Helena Jónsdóttir lørdag 11. marts ved særarrangementet Dansefilm fra Nord.
Læs mere


Få dine opdateringer her på nordatlantens.dk/filmdage.STØTTER OG SAMARBEJDSPARTNERE
Nordatlantiske Filmdage 2023 er støttet af Det Danske Filminstitut, Nordisk Kulturfond, Nordens Institut i Grønland (NAPA) og Islands Ambassade og præsenteres af Nordatlantens Brygge i samarbejde med bl.a. Grønlands Repræsentation, Færøernes Repræsentation, Cinemateket, FILM.GL, Nuuk International Film Festival, Det Færøske Filminstitut (Filmshúsið) og Icelandic Film Centre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordatlantiske Filmdage 2023

Nordatlantiske Filmdage 2023

Inviter dine venner med via festivalens facebookevent

Inviter dine venner med via festivalens facebookevent