Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

DANSEFILM FRA NORD

Sanselig poesi, kontant humor og alt derimellem. Se et udvalg af nordiske dansefilm og mød instruktørerne Rannvá Káradóttir, Helena Jónsdóttir og Helle Pagter.

Lørdag 11. marts 2023 kl. 16.45

Bevægelse, rytme, iscenesættelse. Alt sammen ord, der bruges flittigt i både filmmediets og dansens verden. Og de to kunstformer er som skabt til hinanden og forenes i kunstfilmens særlige undergenre dansefilm, der dyrkes af markante filmkunstnere i hele Norden.


Film og artist talk

Vi viser et udvalg dansefilm, hvis udtryk spænder mellem det poetiske og beherskede til det mere kontante og humoristiske. De alsidige film er desuden alt fra stramt koreograferede til frit improviserende, og de udspiller sig i både storslåede landskaber og urbane rum, men fælles for dem alle er, at de fremkalder sanselige og tankevækkende billeder, der får liv på filmlærredet og lever videre i tilskueren.

Programmets film er skabt af den færøske duo Rammatik (Marianna Mørkøre og Rannvá Káradóttir), islandske Helena Jónsdóttir, grønlandske Maliina Jensen, danske Helle Pagter og samiske Marja Helander.

Ud over filmprogrammet inkluderer arrangementet samtale om filmene og genren. I samtalen medvirker Rannvá Káradóttir, Helena Jónsdóttir og Helle Pagter, og den modereres af Maia Elisabeth Sørensen, der selv er dansefilminstruktør og en af initiativtagerne bag det nordiske netværk dansefilm.dk.

TAL VIDERE I FILMCAFÉEN
Færøernes Repræsentation på et glas vin efter arrangementet i vores filmcafé, hvor du kan møde og tale med de medvirkende instruktører.


ARRANGEMENTET
Arrangementet varer 100 minutter (inkl. artist talk). Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid. 

Billetter: 60 kr. Onlinebilletsalg

Arrangementet præsenteres i samarbejde med det nordiske netværk Dansefilm 


FILMUDVALGET

Af den færøske duo Rammatik (Marianna Mørkøre og Rannvá Káradóttir) vises:
Murmur (4 min)
Urð (6 min)
Eir (2 min)

Af islandske Helena Jónsdóttir:
JOURney (4 min)
While the Cat's Away (5 min)
Gone (15 min)

Af danske Helle Pagter:
Discrepancy (14 min)

Af grønlandske Maliina Jensen:
Apusiaajik (4 min)
Tunu (3 min)

Af samiske Marja Helander:
Birds in Earth (10 min)

Desuden byder arrangementet på 30 minutters artist talk.


Nordatlantiske Filmdage 2023
2.—12. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2023 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Det samlede program publiceres 5. februar med særlig fokus på Grønland og Arktis samt miniserien Island i panorama og særarrangementer med bl.a. færøske kortfilm og dette særarrangement med dansefilm

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantike Filmdage 2023

Nordatlantike Filmdage 2023