DOX/GRØNLAND

NORDATLANTISKE FILMDAGE STOPPER 12. MARTS
De restende arrangementer er udskudt iht. de aktuelle tiltag til bekæmpelse af virusspredning. Billetter købt via billetto refunderes automatisk. Læs mere. Filmdagene genåbner 23. september, men billetter til marts-visninger gælder ikke til septembervisninger.


Nordatlantiske Filmdage 5.—12. marts / 23
.—28. sept. 2020 

Sidste år satte vi fokus på danske dokumentaristers arbejde i de tre nordatlantiske lande i miniserien Nordatlanten i dansk optik. I forlængelse af den serie sætter vi i år fokus på dokumentarfilm lavet i Grønland af udenlandske instruktører. Serien hedder DOX/Grønland, og den præsenterer tre stærke titler med hver deres unikke fortælling. Og vi ser ikke blot frem til at vise filmene, men også til at drøfte dem med den perlerække af filmfolk, der gæster festivalen.

SERIEN: DOX/GRØNLAND

________________
SEPTEMBER 2020

Ons. 23. sept. kl. 20
THE LAST ICE HUNTERS – ekstravisning
Den enestående dokumentarfilm om nutidens fangerkultur i Østgrønland blev vist ved to udsolgte visninger i marts, og nu åbner den vores serie DOX/Grønland.
Læs mere 


Fre 25. sept. kl. 16.45:
HÅBETS Ø – med instruktørbesøg og debat
Usædvanligt fin dokumentarfilm om en grønlandsk by og dens indbyggere, der må tage fremtiden i egen hånd. Efter visningen drøftes filmen af Sidse Torstholm Larsen, Sturla Pilskog, Emile Hertling Péronard og Jens Heinrich.
Læs mere 

 
Man 28. sept kl. 20
AQUARELA  festivalafslutning
Nordatlantiske Filmdage 2020 afsluttes med særvisning af Victor Kossakovskys storslåede dokumentarfilm 
Aquarela.
Læs mere 

 

FLERE DOX FRA GRØNLAND

I serien Nyt fra Nordatlanten kan du komme til kortfilm- og debatarrangementet Grønland på film (lør. 26. sept. kl. 14) og se den nye grønlandske dokumentarfilm Lykken skræmmer mig ikke længere (søn. 27. sept. kl. 17). 

 

 

_____________________
MARTS-PROGRAMMET


Man 9. marts kl. 17.15 (UDSOLGT)
Man 9. marts kl. 20.00 (UDSOLGT):

THE LAST ICE HUNTERS
I samarbejde med Sloveniens Ambassade og Grønlands Repræsentation i København viser vi en enestående dokumentarfilm om nutidens fangerkultur i Østgrønland. Mød producer Natalija Gros og fotograf Miha Avguštin efter visningen.
Læs mere 


Fre 13. marts (UDSKUDT):
HÅBETS Ø
Usædvanligt fin dokumentarfilm om en grønlandsk by og dens indbyggere, der må tage fremtiden i egen hånd. Efterfølgende debat med instruktørerne Sidse Torstholm Larsen og Sturla Pilskog, filmens coproducer Emile Hertling Péronard og historiker Jens Heinrich
Læs mere  


Søn 15. marts (UDSKUDT):
AQUARELA
Nordatlantiske Filmdage 2020 afsluttes med særvisning af Victor Kossakovskys storslåede dokumentarfilm Aquarela. Emile Hertling Péronard fra Anorak Film var co-producer på filmen og deltog i de unikke optagelser fra Grønland, som han fortæller om efter visningen
Læs mere 


Ovenstående billede er taget under optagelserne af Aquarela (foto: Stine Heilmann).


FLERE DOX OG SPILLEFILM FRA GRØNLAND

I serien Nyt fra Nordatlanten kan du se den nye grønlandske dokumentarfilm Lykken skræmmer mig ikke længere (ons. 11. marts kl. 17). Og den efterfølgende lørdag kan du komme til kortfilm- og debatarrangementet Grønland på film (lør. 14. marts kl. 14)

Blandt festivalens spillefilm kan du allerede fredag 6. marts kl. 20 se den nye og hjertevarme grønlandske folkekomedie Krudt og kærlighed. Desuden præsenterer årets hovedtema Den tyske forbindelse hele tre filmhistoriske perler: Das eskimobaby (1908), S.O.S. Isbjerg (1933) og Palos Brudefærd (1934). 


Nordatlantiske Filmdage 2020
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Se det samlede program på nordatlantens.dk/filmdage.

 

Se det samlede program for Nordatlantiske Filmdage sept 20

Se det samlede program for Nordatlantiske Filmdage sept 20

Læs årets programfolder

Læs årets programfolder