Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

DAS ESKIMOBABY / IVIGTUT – stumfilm med levende musik

Sprudlende stumfilmkomedie med danske Asta Nielsen i hovedrollen. Filmen akkompagneres af den tyske filmkomponist og pianist Eunice Martins.

Torsdag 24. sept. 2020 kl. 20

Ingen ringere end stumfilmtidens store danske filmdiva Asta Nielsen spiller inuitkvinden Ivigtut, der bringes til Berlin af den unge polarforsker Knud Prätorius. Og det skorter ikke på muntre optrin i Walter Schmidthässlers sprudlende stumfilmkomedie fra 1918 om ”naturbarnets” møde med den moderne storby og dens spidsborgerskab.

Filmhistorisk perle med levende musik
Das Eskimobaby er filmhistoriens første spillefilm, der har Grønland som tema. Og den filmhistoriske perle bruger komikkens brede (og med nutidens øjne ikke altid helt politisk korrekte) pensel i sin livlige beretning om kultursammenstødet (lidt i stil med 1990’ernes komedie om den australske Crocodile Dundee og hans møde med storbylivet).

Vi får besøg fra Berlin af pianisten og komponisten Eunice Martins, der i årevis har skrevet og spillet musik til stumfilm. Og siddende ved pianoet vil hun ikke blot underbygge filmens fortælling med sin underlægningsmusik, men også Asta Nielsens fabelagtigt lystige skuespil, så filmen bringes i dialog med nutidens publikum.


Arrangementet

Stumfilmen (70 min) har tyske mellemtekster og engelske undertekster.
Arrangementet varer 80 minutter.
Salen og filmcaféen åbner 45 min. før visningen.

NB. Alle vores arrangementer afholdes iht. gældende retningslinjer og regler for afholdelse af arrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden.

Billetter
60 kr. Onlinesalg 


Nordatlantiske Filmdage 2020: Den tyske forbindelse

5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i årets hovedtema: Den tyske forbindelse, der er arrangeret i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og er en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.

 

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage sept 2020

Nordatlantiske Filmdage sept 2020

Læs mere om årets hovedtema: Den tyske forbindelse

Læs mere om årets hovedtema: Den tyske forbindelse

Pianist og komponist Enice Martins webside

Pianist og komponist Enice Martins webside