Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

LAURA DALGAARD

Hør foredrag med Laura Dalgaard på Pakhusstrik 2024, hvor hun fortæller om sin vej ind i strikkeverdenen, om den kreative process, om farver og om at stå ved sig selv og stole på sit talent

Lørdag 7. september 2024 kl. 10

Laura Dalgaard er uddannet strikdesigner fra Kunstakademiet og en af Danmarks mest kunstneriske strikketalenter. Hendes tilgang til farver og materialer er poetisk og intuitiv, og kompositionerne i hendes strik er fantasifulde, historiefortællende og samtidig relevante i tidens modebillede.

Laura driver virksomheden Laura Dalgaard Knit, hvor hun sælger strikkeopskrifter, knit kits og små kollektioner af færdigstrikkede sweatre. Derudover samarbejder hun med kunstinstitutioner og modevirksomheder fra hele verden. Laura finder inspiration i blandt andet japansk kultur, barndoms-nostalgi, kunst og spiritualitet, og hendes arbejde bærer præg af humor, poesi, magi, melankoli og en solid farveforståelse.

Glæden ved at skabe
Laura tror på, at vi gennem håndarbejde kommer tættere på et bæredygtigt forbrug, blandt andet ved at få viden om og forståelse for kvalitet og materialer, men også fordi vi får øjnene op for, hvilken arbejdsindsats det kræver at fremstille et stykke beklædning. Glæden ved at skabe og den værdi, vi tillægger det skabte, gør, at vi passer bedre på tøjet.

I dette foredrag skal vi høre om Lauras vej ind i strikkeverdenen, om den kreativeprocess, om farver og om at stå ved sig selv og stole på sit talent. Især vil der blive gået i dybden med arbejdet med bogen “En samling af strik” der udkom oktober 2022 på forlaget Gyldendal. Bogen består af en samling af 16 strikkeopskrifter og er en hyldest til håndværket og samtidig en undersøgelse af hvordan man kan bruge gamle teknikker på nye måde. Bogen er inspireret af spiritualitet og er udover opskrifter og teknikker et forsøg på at skabe en stærk fortælling, gennem farver, materialer, kontraster og taktilitet.

Laura vil også fortælles om et længere ophold i Norge, hvor hun har arbejdet tæt sammen med garnproducenten Rauma Uldvarer, og hvor hun fik et unikt indblik i produktion af garn, især af den norske uld.

Foredraget varer 90 minutter (inkl. spørgetid).

Billetsalg

 
PAKHUSSTRIK 2024
Arrangementet indgår i Pakhusstrik 2024. Adgang til festivalen kræver partoutbillet. Læs mere om den nordatlantiske strikkefestival på nordatlantens.dk/pakhusstrik  

Billetsalg

Billetsalg

Pakhusstrik 2024

Pakhusstrik 2024

Husk Partoutbillet

Husk Partoutbillet