Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

PAKHUSSTRIK 2020 - UDSOLGT

Nordatlantisk strikkefestival i hjertet af København

Fredag 4. sept. kl. 17-21
Lørdag 5. sept. kl. 9-18

Få masser af inspiration og rig mulighed for at nørde igennem med en række af Nordatlantens førende garnproducenter og strikdesignere, når vi slår dørene op for den syvende udgave af vores årlige strikkefestival. Med oplæg, boder, modeshow, café, workshops og meget mere.


PROGRAM / UDSTILLERE

Mød bl.a. udstillere og medvirkende som

Einrúm        

Qiviut

Ístex            

Fru Zippe   

Kit Couture

Der var engang / Bente Lavsen

Heimkaer    

Glienke Design

Gavstrik

Ýrúrarí

Ragnhild H. Højgaard mfl.


Programmet opdateres løbende, og vi forbeholder os retten til at foretage ændringer. 

 

FREDAG 4. SEPT 17.00-21.00

Hele aftenen vil der være mulighed for at shoppe garn, opskrifter og finde inspiration hos en række strikkedesignere og garnproducenter.

Caféen er åben hele aftenen, hvor man kan købe suppe og brød, kager og drikkevarer.

17.00 Dørene åbner. Alle deltagere får en velkomstgave ved ankomst.

18.00 Åbning af strikkefestivalen Pakhusstrik 2020 ved Nordatlantens Brygges direktør, Karin Elsbudóttir.

18.30 Modeshow. På catwalken præsenteres et spændende udpluk af designs fra de forskellige udstillere.

19.00 Hurtig-strikker konkurrence. Hvor hurtigt kan du strikke? Vi sørger for garn og pinde - du møder bare op med et stort smil på læben. Den, der får strikket flest omgange på 5 minutter har vundet! Deltagelse er gratis. Tilmeld dig på stedet.

19.30 OPLÆG: ”Om nytænkning i brugen af færøsk uld.” Tekstildesigner Ragnhild H. Højgaards arbejde ligger i mødet mellem kunst og design. I de sidste år har hendes fokus været på granskning af den færøske ulds potentiale, hvilket hun vil se nærmere på denne aften – dialogen mellem materialet og håndværket.

21.00 Dørene lukker

 

LØRDAG 5. SEPT 9.00-18.00

Hele dagen vil der være mulighed for at shoppe garn, opskrifter og finde inspiration hos en række strikkedesignere og garnproducenter.

Caféen er åben hele dagen, hvor man kan købe diverse lækkerier til frokost eller noget til den søde tand samt kaffe og andre drikkevarer. 

09.00 Dørene åbner.

10.00 OPLÆG KitCouture (DK). ”Norden som inspiration til strik”. Kit Couture er et relativt nyt strikkefirma, som designer alle deres modeller med inspiration fra de nordiske lande. Line Rix fortæller, hvordan idéen til Kit Couture opstod – og hvordan designudviklingen sker i praksis. Hun viser også modeller inspireret af Grønland, Island og Færøerne og de tilhørende garner.

11.00 OPLÆG Heimkaer (FO/DK). "Færøsk strik - med afsæt i færøsjalet.” Kvinden bag Heimkaer, Ann Højgaard Slot er født og opvokset på Færøerne. Hun er uddannet tekstildesigner og underviser børn i håndværk og design. Heimkaer sælger strikket interiør & accessories samt strikkeopskrifter, inspireret af færøsk natur og strikkekultur.

13.00 OPLÆG Einrúm (IS) "Hvorfor strikker vi?" Kristín Brynja Gunnarsdóttir er kvinden bag det meget smukke Einrúm garn, der er en blanding af islandsk uld og thaisilke. Her inviterer hun os ind i sin verden af strikketanker og idéer, som jo har fyldt hendes univers igennem en stor del af hendes liv.

14.00 OPLÆG Qiviut (GL). ”Fra vildt dyr til færdigt produkt”. Anita Høegh fortæller om den fantastiske moskusuld, om det store arbejde der ligger i indsamling og forarbejdning, samt om uldens helt særlige kvaliteter. Her er der sandt at sige noget ret enestående på færde, som man fornemmer, når man læser om den besværlige proces her.

15.30 OPLÆG Ýrúrari (IS). ”Breaking the Pattern”. Fra genbrug til genialt design. Den islandske strikkekunstner Ýr Jóhannsdóttir´s strikkede masker har fundet vej til såvel Politiken som Vogue Magazine, og hendes arbejde med at genskabe genbrugssweatre baner vejen ind i en bæredygtig tidsalder, hvor humor og kreativitet giver et smil på læben – såvel som på sweateren.

18.00 Dørene lukker. 


SÆRLIGE WORKSHOPS OG ARRANGEMENTER LØRDAG 5. SEPTEMBER

OBS: Der er kun få pladser til følgende workshops, som ud over festivalbillet kræver særlig tillægsbillet:

 

10.00 WORKSHOP. ”Klip op i strik - uden en symaskine" ved Dagmar Þórisdóttir. Max 12 deltagere. Varighed 60 min. Pris: 100 kr. Køb din tillægsbillet her

13.00 WORKSHOP. "Intarsiastrik" ved Rachel Søgaard. Du kan skabe de smukkeste mønstre med intarsiastrik – og på denne workshop lærer du hvordan. Du lærer, hvad intarsia er, hvordan du læser et diagram, krydser garnet på bagsiden af arbejdet, får maskerne til at lægge sig pænt samt andre tips og tricks. For at få fuldt udbytte af denne workshop er det bedst, du har kendskab til de mest basale strikketeknikker. Max 12 deltagere. Varighed 60 min. Pris: 100 kr. Køb din tillægsbillet her.

15.30 SEJL & STRIK. Tag strikketøjet med ombord på kanalrundfartens overdækkede båd og nyd en sejltur rundt i Christianshavns smukke kanaler. Varighed 55 min. Pris 70 kr. Køb billet her. (Kræver ikke billet til Pakhusstrik. Efter sejlturen er der mulighed for at besøge salgsboderne i huset).

17.00 STRIK & DRIK. Få en brusende indsigt i champagnens verden. Der præsenteres 3 typer champagne, og oplæres i “hvordan man sabler en champagneflaske”. Der er naturligvis også plads til hyggestrik. Præsenteres af Vinmature. Pris 95 kr. Køb din billet her. (Kræver ikke billet til Pakhusstrik).


FESTIVALBILLET
Pris 200 kr. Billetten giver adgang til begge dage. Der kan ikke købes billet til en enkelt dag. Lørdagens særlige workshops kræver både billet til Pakhusstrik og særskilt tillægsbillet.

Køb din festivalbillet her

Nordatlantens venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


 

Billetsalg

Billetsalg

Få dine opdateringer om Pakhusstrik 2020 på facebook

Få dine opdateringer om Pakhusstrik 2020 på facebook

Lyst til mere strik? Vi har også workshops 6/9

Lyst til mere strik? Vi har også workshops 6/9