Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

THE VASULKA EFFECT

Enestående islandsk portrætfilm om videokunstens pionerer, Steina og Woody Vasulka. Mød instruktør Hrafnhildur Gunnarsdóttir efter visningen.

Lørdag 2. marts 2024 kl. 13.45

Islandske Steina og tjekkiske Woody Vasulka undslap den sovjetiske invasion af Tjekkoslovakiet og fandt tilflugt i New York i 1965. Der blev kunstnerparret regulære pionerer indenfor videokunst – midt i hjertet af New Yorks kunstscene, hvor de også delte vilde nætter med folk som Andy Warhol, Laurie Anderson, Nam June Paik og Candy Darling. Og i 1971 grundlagde parret desuden det legendariske kunst- og performancegalleri The Kitchen.

I dag bor det pensionerede par i Santa Fe, og selvom et langt og produktivt, men ikke altid lige indbringende kunstnerliv har givet dem bekymringer om alt fra dødelighed og gæld til fremtiden for deres kunstneriske arkiv, så har de fortsat en legende tilgang til livet og kunsten. Og de deler generøst ud af sine tanker og erindringer i instruktør Hrafnhildur Gunnarsdóttirs enestående portrætfilm, der bringer os tæt på og gør os klogere på det legendariske Vasulkapar.

ARRANGEMENTET
Filmen (85 min) har engelske undertekster. Arrangementet (inkl. samtale) varer ca. 110 minutter. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
75 kr. Onlinebilletsalg.

 


FILMINFO

Instruktion: Hrafnhildur Gunnarsdóttir
Manus: Hrafnhildur Gunnarsdóttir, Margrét Jónasdóttir
Foto: Arnar Þórisson, Hrafnhildur Gunnarsdóttir
Klip: Jakob Halldórsson
Musik: Hugar
Lyddesign: Vaclav Flegl
Producere: Margrét Jónasdóttir, Hrafnhildur Gunnarsdóttir
Co-producere: Radim Procházka, Simon Klose, Vibeke Vogel
Produktionsselskaber: Saga Film, Krumma Films ehf.


Nordatlantiske Filmdage 2024
Den 29. feb—10. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2023 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 

Billetsalg

Billetsalg

Serie: portrætfilm

Serie: portrætfilm

Nordatlantiske Filmdage 2024

Nordatlantiske Filmdage 2024

Flere film fra Island

Flere film fra Island