Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

KUNST- & DANSEFILM FRA NORD

Sanselig poesi, skæv humor og alt derimellem. Se et udvalg af nordiske kunst- og dansefilm og mød filmskaberne Jessie Kleemann, Helena Jónsdóttir og Maia Elisabeth Sørensen

Lørdag 9. marts 2024 kl. 16.45

På sidste års udgave af Nordatlantiske Filmdage satte vi os for at vise og udforske kunstfilmens særlige undergenre dansefilm. Og vi blev ikke blot begejstrede for filmene, men opdagede også, hvor underbelyst genren er, ikke mindst i forhold til det antal markante filmkunstnere, der arbejder med den i Nordatlanten og det øvrige norden. Derfor glæder det os, at vi kan vise flere originale film og byde jer på en ny omgang dansefilm fra Nord.


Mellem by og bjerge, det perfekte og det uperfekte

Rum og tid, bevægelse og rytme - det er stadig nogle af de centrale begreber, der bruges i både filmmediet og dansens verden, og som forbinder de to verdner. I år udforsker vi film, der er mere eller mindre iscenesatte, enten i naturens store vidder eller i urbane og til tider industrielle rum.

Et par af filmene sender desuden stilistiske og tematiske hilsner til Jørgen Leths legendariske film Det perfekte menneske (1968). De udvalgte film er dog først og fremmest vidt forskellige i deres udtryk, og de er ofte overraskende og altid både sanselige og tankevækkende.


Film og artist talk

Programmets film er skabt af islændingene Helgi Örn Pétursson og Helena Jónsdóttir, danske Maia Elisabeth Sørensen og Kristina Daurova, den færøske duo Rammatik (Marianna Mørkøre og Rannvá Káradóttir), finske Kati Kallio, grønlandske Alexander Montgomery-Andersen og Jessie Kleemann.

Ud over filmprogrammet inkluderer arrangementet samtale om krydsfeltet mellem film og dans, rum og bevægelse, by og natur, det perfekte og det uperfekte. I samtalen medvirker Jessie Kleemann, Helena Jónsdóttir og Maia Elisabeth Sørensen, og den modereres af Helle Pagter, der selv er filmskaber og viste film på sidste års Nordatlantiske Filmdage.

Desuden kommer Alexander Montgomery-Andersen og drøfter sin film Out of touch med filmdagenes Birgir Thor Møller.


TAL VIDERE I FILMCAFÉEN
Festivalens hyggelige filmcafé er åben efter arrangementet, hvor du kan møde og tale med de medvirkende instruktører.


ARRANGEMENTET

Arrangementet varer ca. 100 minutter (inkl. artist talk). Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
75 kr. Onlinebilletsalg


FILMUDVALGET

Af islandske Helgi Örn Pétursson:
Vestdalsfoss (6 min - billedet øverst)

Af islandske Helena Jónsdóttir:
Red Buses (7 min)
Zimmer (8 min)
Perfect Arthur (7 min)

Af danske Maia Elisabeth Sørensen og hollandske Kristina Daurova:
How To Be a Perfect Human (13 min)

Af grønlandske Jessie Kleemann:
To klip fra videoværker (i alt ca. 6 min)

Af grønlandske Alexander Montgomery-Andersen:
Out of touch (6 min)

Af den færøske duo Rammatik (Marianna Mørkøre og Rannvá Káradóttir):
Memotekið (4 min)

Af finske Kati Kallio:
Time Subjectives in Objective Time (6 min)

Desuden byder arrangementet på 30 minutters artist talk.


Nordatlantiske Filmdage
Den 29. feb—10. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2024 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2024

Nordatlantiske Filmdage 2024