Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

HEARTIST

Original, smuk og farverig portrætfilm om den færøske maler Sigrún Gunnarsdóttir. Mød folkene bag filmen efter visningen.

Lørdag 2. marts 2024 kl. 16.45

En skikkelse svøbt i lilla, lyserøde og purpurfarvede nuancer vandrer gennem den overvældende færøske natur. Den 72-årige billedkunstner Sigrun Gunnarsdóttir er ude på sin daglige vandretur rundt om søen nær hendes hus, som inspirerer hende til sin kunst. Konstant er hun i bevægelse, konstant er hun i gang: med at male, med at hænge op, med at spille pingpong med sin mand.

Gunnarsdóttirs farverige og naivistiske kunst har gjort hende til en af Færøerns væsentligste og mest elskede malere. Portrætfilmen Heartist opruller en livsfortælling, der starter med hendes bedstefar, der var Færøernes første landskabsmaler, og fortsætter med hendes år på Kunstakademiet i København op til livet som både maler, mor og mormor og til en helt særlig opgave med at male et portræt af Dronning Margrethe. Og malerierne taler med i deres eget fantasifulde sprog i den ligeså stilsikre som originale og billedsmukke film.


Enestående portræt af snart udstillingsaktuel kunstner

På Nordatlantens Brygge ser vi frem til åbne en stor soloudstilling med Sigrun Gunnarsdóttirs værker til sommer (den 8. juni), og på filmdagene glæder vi os til at vise, drøfte og fejre filmen Heartist – i selskab med producer Jón Hammer og instruktørerne Marianna Mørkøre & Beinta á Torkilsheyggi.

Den NordDok-støttede film indgår i vores serie med portrætfilm, og producer Jón Hammer vil afslutningsvis fortælle om og vise klip fra to nye portrætfilm, der er på vej.

Færøernes Repræsentation byder på en forfriskning efter arrangementet.


ARRANGEMENTET
Filmen (58 min) har engelske tekster. Arrangementet (inkl. introduktion og samtale) varer ca. 100 minutter. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
75 kr. OnlinebilletsalgArrangementet præsenteres i samarbejde med Færøernes Repræsentation. Nordatlantiske Filmdage

Den 29. feb—10. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2024 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage

 

FILMINFO

Instruktion: Marianna Mørkøre & Beinta á Torkilsheyggi
Foto: Rógvi Rasmussen
Klip: Marianna Mørkøre
Lyddesign: Ólavur Jákupsson
Musik: Ólavur Jákupsson
Animation: Katy Beveridge
Producere: Jón Hammer & Rógvi Rasmussen
Produktionsselskaber: Rógviper & Kykmyndir

Billetsalg

Billetsalg

Serie: portrætfilm

Serie: portrætfilm

Nordatlantiske Filmdage 2024

Nordatlantiske Filmdage 2024

Flere film fra færøerne

Flere film fra færøerne