Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

THE WOOL ISLANDS

Gratis visning af dokumentarkortfilmen The Wool Islands, der fejrer uld og strik på Færøerne.

Søndag 10. september 2023 kl. 15.30

Et gammelt færøsk ordsprog siger "Ull er Føroya gull", hvilket betyder "uld er Færøernes guld". Ordsproget afspejler færingernes liv og virke igennem flere århundreder. Mens uld og uldtøj tidligere udgjorde størstedelen af ​​færøsk eksport, var det også den eneste valuta for mange lokale. De byttede strikketøj til salt, sukker, kaffe og andre fornødenheder.

Strikning har altid været populært på Færøerne. Folk i alle aldre og fra alle dele af samfundet strikker, og der er som minimum en håndstrikket sweater eller et par uldsokker i hver færøsk husstand. Selvom strik aldrig gik af mode, ser vi en genoplivning af vigtigheden af ​​uld og uldprodukter, ledsaget af en bølge af innovation og nyfortolkning af traditionelle mønstre og metoder.

Kreativitet og anvendelighed er kendetegnende for færøsk strik og i de senere år er flere færøske designere og modemærker dukket op, og de vinder opmærksomhed over hele verden. De henter inspiration fra en rig færøsk tradition for strikning, der udnytter det færøske guld. I filmen præsenteres nogle af disse designere samtidig med at vi hører en skildring af uldens betydning igennem århundrederne.


The Wool Islands er en 16 minutter lang dokumentar

Visningen (film og introduktion) varer 25 min.

NB. Filmen er på engelsk

Gratis tilmelding

 

PAKHUSSTRIK 2023
Arrangementet indgår i Pakhusstrik 2023. Læs mere om den nordatlantiske strikkefestival på nordatlantens.dk/pakhusstrik  

Gratis tilmelding

Gratis tilmelding

Pakhusstrik 2023

Pakhusstrik 2023