Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Pia Arke, landskabet og kroppen

Laila Lund Altinbas, kunsthistoriker med speciale i kunst fra og om Grønland, fortæller om, hvordan den lille og den store historie flettes sammen hos Pia Arke i mødet mellem krop og landskab

Torsdag 24. november 2022 kl. 17.00

Den grønlandsk-danske kunstner Pia Arke arbejdede i mange af sine værker med forholdet mellem krop og landskab. Rent fysisk indtog hun landskabet med sit gigantiske pinhole kamera - en mandshøj trækasse, hun selv kunne bebo, mens motivet blev til. Disse fotografier af det grønlandske landskab brugte hun igen og igen, eksempelvis som tydeligt opstillede baggrunde i andre værker. Landskabet kan både ses som en reference til Arkes egen grønlandske baggrund, men også til en lang tradition for landskabsskildringer i den vestlige kunsthistorie.

Laila Lund Altinbas
Laila Lund Altinbas (f. 1989) er kunsthistoriker med fokus på kunst fra og om Grønland og har skrevet speciale om ekspeditionskunsten og Grønlandsmalerne i samarbejde med Nuuk Kunstmuseum.  Altinbas er kultur- og kommunikationsmedarbejder på Det Grønlandske Hus i Aalborg og arbejder freelance med formidling af kunst fra og om Grønland. Tidligere på året afholdt Laila i samarbejde med Kunsten i Aalborg og kuratorgruppen decoloni_aal det omfattende kunstprogram Det tredje sted – Forum for nye fællesskaber. Gennem inddragende workshops, performances og filmvisninger udforskedes tematikker omkring afkolonisering, sprog og identitet, inspireret af Pia Arke.

Praktisk info
Foredraget varer 1 time, inkl. tid til spørgsmål.

Billetten (60 kr) giver også adgang til husets udstillinger. Dørene åbnes 16.15

onlinebilletsalg


Nordatlantens venner
Der er en rabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

 

Foto: Pia Arke: Gone with wind, 1997 @Pia Arke Estate

 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond


 

BILLETSALG

BILLETSALG

Læs mere om udstillingen

Læs mere om udstillingen