Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

VIRGIN MOUNTAIN / FÚSI

Dagur Káris originale og lige så underfundige som hjertevarme spillefilm og vinder af Nordisk Råds Filmpris 2015. Med introduktion ved Peter Schepelern.

Lørdag 2. oktober 2021 kl. 14

Fúsi er 43 år og bor hjemme hos sin mor. Han er en godhjertet, men også lidt naiv kæmpe af en ener, der finder tryghed i hverdagens rutineprægede liv. Et gavekort til et dansekursus vender imidlertid op og ned på hans tilværelse, og den tager indtil flere uventede drejninger i den fængslende film, hvis melankolske grundtone balanceres med en skæv, lavmælt humor.

Instruktør Dagur Kári er aktuel med HBO-tv-serien Velkommen til Utmark og har tidligere instrueret spillefilmene Nói albinói, Voksne Mennesker og Det gode hjerte, der alle kombinerer tør ironi med empati i deres originale outsiderberetninger, ligesom den mesterlige og mangfoldigt prisbelønnede Virgin Mountain (2014).


Med introduktion ved Peter Schepelern

Filmen introduceres af Peter Schepelern, der
 er lektor emeritus, Ph.d. i Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet, filmskribent, foredragsholder, forfatter til en lang række filmbøger, bl.a. om Lars von Trier, og redaktør og medforfatter på100 års dansk film (2001) og Filmleksikon (1995, ny udgave 2010).

ARRANGEMENTET
Filmen (93 min.) har danske tekster. Arrangementet (inkl. introduktion) varer 115 min. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
60 kr Onlinebilletsalg


Nordatlantiske Filmdage 2021
30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i årets hovedtema: Den islandske bølge.
 

VIRGIN MOUNTAIN / FÚSI

  

FILMINFO

Originaltitel: Fúsi
Instruktør/manusforfatter: Dagur Kári
Medvirkende: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir
Fotograf: Rasmus Vidbæk
Editor: Olivier Bugge Coutté, Andri Steinn Guðjónsson, Dagur Kári
Komponist: SlowBlow
Producere: Baltasar Kormákur, Agnes Johansen
Co-producere: Bo Ehrhardt, Mikkel Jersin
Dansk distribution: SF-film

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske filmdage 2021

Nordatlantiske filmdage 2021

FILMSERIE: DEN ISLANDSKE BØLGE

FILMSERIE: DEN ISLANDSKE BØLGE