Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

LAST AND FIRST MEN

Vi hædrer Jóhann Jóhannsson med særvisning af hans fantastiske, posthume filmværk. Filmfotograf Sturla Brandth Grøvlen introducerer filmen og Islands ambassade byder på et glas efter visningen, der også afrunder årets filmdage.

Søndag 10. oktober kl. 20

I det tidligere Jugoslavien opførte man nogle enorme monumenter, der på vegne af socialismen skulle række langt ind i fremtiden til vidne om samfundets avancerede stadie. I dag står de futuristiske og svimlende betonformer i stedet tilbage som vidner om noget, der engang var.

Komponisten Jóhann Jóhannssons svanesang som kunstner er et bjergtagende studie i abstraktion, baseret på de kolossale ruiner og på den britiske filosof Olaf Stapledons bog, Last and First Men, som Tilda Swinton på lydsiden læser uddrag fra, suppleret af Jóhannssons hypnotisk smukke musik. Et kunstnerisk testamente fra en visionær og savnet kunstner.


Jóhann Jóhannsson
 
Jóhann Jóhannsson (1969-2018) var en islandsk komponist, som skrev musik inden for mange genrer, bl.a. teater, tv og film. Han boede en overgang i Danmark, hvor han komponerede musik til danske dokumentarfilm som Max Kestners Drømme i København og Eva Mulvads Det gode liv sideløbende med sit imponerende internationale virke. Hans musik til Teorien om alting vandt en Golden Globe og blev nomineret til en Oscar, og musikken til Sicario blev ligeledes Oscar-nomineret. Han instruerede også den eksperimentelle kortfilm End of Summer (2014) og arbejdede i årevis på filmværket Last and First Men, der blev færdiggjort af fotograf Sturla Brandth Grøvlen efter Jóhannssons alt for tidlige død i 2018. Last and First Men havde premiere på Berlinalen i 2020.


ARRANGEMENTET
Filmen (70 min) har engelsk speak. Arrangementet (inkl. introduktion/samtale) varer ca. 90 minutter, hvorefter Islands ambassade byder på et glas vin. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede pladser. Kom gerne i god tid. 

Billetter
60 kr Onlinebilletsalg


Nordatlantiske Filmdage 2021

30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2021 unikke filmoplevelser fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i årets hovedtema: Den islandske bølge.


LAST AND FIRST MEN


FILMINFO

Originaltitel: Last and First Men
Instruktør/manusforfatter: Jóhann Jóhannsson
Medvirkende: Tilda Swinton (fortæller)
Fotograf: Sturla Brandth Grøvlen
Editor: Mark Bukdahl
Lyddesign: Jana Irmert
Komponist: Jóhann Jóhannsson, Yair Elazar Glotman
Producere: Jóhann Jóhannsson, Þórir S. Sigurjónsson, Sturla Brandth GrovlenBilletsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2021

Nordatlantiske Filmdage 2021

FILMSERIE: DEN ISLANDSKE BØLGE

FILMSERIE: DEN ISLANDSKE BØLGE