Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

BARBARA OG BOBLER – festivalåbning

Vi genåbner Nordatlantiske Filmdage 2020 med ekstravisning af Frank Wisbars tyske Barbara-filmatisering fra 1961, der blev optaget på Færøerne med Harriet Andersson i titelrollen. 

Onsdag 23. september 2020 kl. 16.45

Nordatlantiske Filmdage 2020 blev afbrudt i marts af COVID-19-krisen, men genåbnes den 23. september med den tyske film Barbara - vild som havet. Filmen indgår i årets hovedserie Den tyske forbindelse, der introduceres kort af filmdagenes Birgir Thor Møller. Og efter visningen byder vi på et glas sprudlende bobler i anledning af genåbningen.

BARBARA - VILD SOM HAVET / WILD WIE DAS MEER
Da den unge læge Hr. Poul kommer til Færøerne for at overtage en praksis efter en afdød kollega, møder han den unge og smukke lægeenke Barbara. Og i modstrid med både sine hensigter og alle gode råd falder han for hende, og de indleder et passioneret forhold, der i sin yderste konsekvens ryster hele øsamfundet.

Den tyske Barbara-filmatisering adskiller sig fra forlægget i Jørgen-Frantz Jacobsens roman (og Nils Malmros’ filmatisering) ved at flytte handlingen fra 1700-tallet til 1960’erne. Desuden er den mandlige hovedperson ikke præst, men læge. Tematisk er den dog stadigvæk den dramatiske kærlighedsberetning om den færøske femme fatale Barbara.


Arrangementet

Farvefilmen (96 min) har danske tekster. 
Arrangementet inkluderer oplæg og varer i alt ca. 115 min. 
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

NB. Alle vores arrangementer afholdes iht. gældende retningslinjer og regler for afholdelse af arrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden.


Billetter

60 kr. Onlinesalg 


Nordatlantiske Filmdage 2020: Den tyske forbindelse

Nordatlantiske Filmdage præsenterer spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i årets hovedserie: Den tyske forbindelse, der er arrangeret i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og er en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage sept 2020

Nordatlantiske Filmdage sept 2020

Læs mere om årets hovedtema: Den tyske forbindelse

Læs mere om årets hovedtema: Den tyske forbindelse