VINTERBRØDRE + ATELIER - med oplæg

Filmskribenten Nanna Frank Rasmussen introducerer Vinterbrødre, som vises sammen med et andet stærkt bud på moderne filmkunst, kortfilmen Atelier, instrueret af Elsa María Jakobsdóttir.

Mandag 5. marts kl. 16.30 (Ekstravisning)
Tirsdag 6. marts kl. 16.30 (Udsolgt)

To brødre lever et rutinepræget liv med en hverdag i kalkminerne, hvor hjemmebrændt spiritus er alt man kan holde varmen på. Den meget anmelderroste og prisvindende danske film Vinterbrødre (2017) er en poetisk og sansemættet fortælling om menneskets behov for at blive elsket og begæret, instrueret af islandske Hlynur Pálmasons, uddannet fra Den Danske Filmskole i 2016.

I den lige så stilrene og unikke forfilm, Atelier, møder vi en ung kvinde på selvhjælpsmission i et utopisk hus i en øde skov. Alt hun behøver er ro, men stilheden brydes, da en fremmed kvinde uventet dukker op. De to kvinders modstridende livssyn kolliderer, og en bitter magtkamp udvikler sig i Elsa Maria Jakobsdóttir afgangsfilm (2017) fra Den Danske Filmskole.

Arrangementet
Filmene var hhv. 93 og 30 minutter.
Arrangementet inkluderer oplæg og varer i alt 135 minutter.
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

Billetter:
60 kr. Onlinesalg


Dansk-islandsk filmfejring 1918/2018

Islands 100-års suverænitetsjubilæum markeres på Nordatlantiske Filmdage 2018 med en særlig fokus på dansk-islandsk filmsamarbejde. Serien er arrangeret i samarbejde med Islands ambassade og præsenterer en perlerække af film og instruktørbesøg under festivalen, som åbnes af Islands ambassadør i Danmark, Benedikt Jónsson. Læs mere om jubilæumsserien her.


Nordatlantiske Filmdage 2018
1.-8. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage unikke filmoplevelser fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Nordatlantiske Filmdage 2018 er støttet af Det Danske Filminstitut, Islands Ambassade i København og Nordens Institut i Grønland (NAPA) og præsenteres af Nordatlantens Brygge i samarbejde med FILM.GL, Tórshavn Film Festival, Islands Filmarkiv og Icelandic Film Centre. Læs mere på www.nordatlantens.dk/filmdage

Billetter

Billetter

Nordatlantiske Filmdage 2018

Nordatlantiske Filmdage 2018