Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

The Green Land

Oplev den storslåede filminstallation af Inuk Silis Høegh

10. juni—10. september 2023

The Green Land er en storslået kunstnerisk billed- og lydfortælling skabt af kunstner og filminstruktør Inuk Silis Høegh i samarbejde med lydkunstner Jacob Kirkegaard.

Værket er resultatet af et flerårigt landartprojekt, udført i Nuuk og omkring Maniitsoq. Inuk Silis Høeghs drivkraft har været ønsket om at undersøge sit eget – og i mere almen forstand det moderne menneskes – forhold til naturen.

Det grønlandske landskab kan virke uantasteligt og evigt, men også det er under forandring pga. klimaændringer og menneskets indgreb. The Green Land åbner op for overvejelser om Arktis i en global sammenhæng. Uudgrundeligt, smukt og foruroligende på samme tid.

Værket er opbygget i 4 satser: jord, vand, ild og luft. Hver sats viser en midlertidig kunstnerisk intervention i det arktiske landskab, opnået ved brug af farve, røg eller andre enkle fysiske indgreb. Uden computergenerede effekter udfordrer værkets filmiske iscenesættelse beskuerens virkelighedsopfattelse og inviterer indenfor i en drøm.

Med The Green Land har Inuk Silis Høegh lavet en meditation over elementerne, og over vores egen flygtighed. The Green Land er en spirituel oplevelse, hvor skabelse og undergang spejler sig i hinanden.

Om kunstneren
Inuk Silis Høegh (f. 1972, Qaqortoq) er kunstner og filminstruktør og arbejder ofte i et krydsfelt mellem de to discipliner. Uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, og Master of Arts i film og Tv-produktion fra University of Bristol. Bor i Nuuk. Instruktør af filmen Sumé – The Sound of a Revolution, 2014. Medejer af Ánorâk Film anorakfilm.gl sammen med Emile Hertling Péronard.

Værket er produceret af Ánorâk Film og finansieret af Grønlands Selvstyre, Nordisk Kulturfond, Statens Kunstfond, Sermeq Fonden, Nordisk Kulturkontakt, Nuna Fonden, Nordens Institut i Grønland, Sonning-Fonden.

 

Udstillingen The Green Land er velvilligt støttet af Statens Kunstfond, 15. Juni Fonden, Augustinus Fonden og Eilersen Furniture.


Artist talk


Se billedkunstneren Inuk Silis Høegh i samtale med lydkunstner Jacob Kirkegaard om filminstallationen The Green Land på vores kulturkanal.

Læs kataloget online

Læs kataloget online