Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Arctic Creatures

Arktiske vildvæsner indtager Nordatlantens Brygge

10. juni—10. september 2023

Arctic Creatures er en kunstnergruppe der med høj energi, humor og vid sætter emner som menneskets forhold til naturen, maskulinitet og plasticforurening i spil gennem iscenesatte fotografier og skulpturer.  

Kunstnerne
Bag Arctic Creatures står tre islandske kunstnere: billedkunstner Hrafnkell Sigurdsson, filmskaber og instruktør Óskar Jónasson og skuespiller og teaterinstruktør Stefán Jónsson. Igennem en årrække (2012-22) har de arbejdet sammen om fotografiske værker, der udspiller sig i den islandske ødemark.

Performance og tableau
Kunstnerne agerer selv hovedpersonerne i lige dele komiske og tragiske scener, koreograferet og iscenesat ved hjælp af materiale, skrald såvel som tang, fundet på stedet. Kunstnerne går linen ud, når de, kun iklædt det mest nødtørftige, optræder i rollen som mytologiske væsner eller tilsyneladende parafraser kunsthistoriske værker. Det er begavet, teatralsk og hysterisk, og samtidig en klimabevidst hilsen, der viser, at mennesket konstant bliver indhentet af sine egne forestillinger og eget skidt.