Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Arctic Creatures

Arktiske vildvæsner indtager Nordatlantens Brygge

10. juni—10. september 2023

Arctic Creatures er en kunstnergruppe der med høj energi, humor og vid sætter emner som menneskets forhold til naturen, maskulinitet og plasticforurening i spil gennem iscenesatte fotografier og skulpturer.  

Kunstnerne
Bag Arctic Creatures står tre islandske kunstnere: billedkunstner Hrafnkell Sigurðsson, filmskaber og instruktør Óskar Jónasson og skuespiller og teaterinstruktør Stefán Jónsson. Igennem en årrække (2012-23) har de arbejdet sammen om fotografiske værker, der udspiller sig i den islandske ødemark.

Performance og tableau
Kunstnerne agerer selv hovedpersonerne i lige dele komiske og tragiske scener, koreograferet og iscenesat ved hjælp af materiale, skrald såvel som tang, fundet på stedet. Kunstnerne går linen ud, når de, kun iklædt det mest nødtørftige, optræder i rollen som mytologiske væsner eller tilsyneladende parafraserer kunsthistoriske værker. Det er begavet, teatralsk og hysterisk, og samtidig en klimabevidst hilsen, der viser, at mennesket konstant bliver indhentet af sine egne forestillinger og eget skidt. 

Arctic Creatures i Island
Arctic Creatures vises samtidigt på Skaftfell Listamiðstöð Austurlands / Skaftfell Art Center, Seyðisfjörður, Island, fra den 6. maj til den 20. august 2023 (skaftfell.is).

Udstillingen Arctic Creatures er velvilligt støttet af Knud Højgards Fond og Islands Ambassade

ARCTIC CREATURES


Hvem er de, og hvad laver de ude i den islandske ødemark. Se de tre kunstnere bag Arctic Creatures – Hrafnkell Sigurðsson, Óskar Jónasson og Stefán Jónsson – vise rundt i udstillingen og fortæller om dens værker.

Læs kataloget online

Læs kataloget online

Tag børnene med og få en kunstparlør

Tag børnene med og få en kunstparlør