Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Copenhagen Light Festival 2021: Corona – Black Hole Sun

Vi lægger facade til et af hovedværkerne på Copenhagen Light Festival, der bryder vintermørket og fylder byen med lys og håb.

5.—27. februar 2021

NB. Kulturhuset er som følge af tidens restriktioner lukket i hele perioden, men værket kan opleves alle dage kl. 17.00-22.30 på husets facade, hvor man også finder information om hvordan man med sin mobiltelefon kan påvirke det. Læs mere om lysfestivalen her


CORONA – BLACK HOLE SUN
 
Corona – Black Hole Sun er et af festivalens lysværker, hvis budskab vi har så inderligt brug for i denne tid. Værket er en genskabelse af den genkendelige corona, der opstår ved en solformørkelse. Den sjældne oplevelse af, at den livgivende sol står som en sort silhuet, med en skarp og vibrerende ring af lysstråler omkring sig. En på én gang dyster følelse af, at hele vores eksistensgrundlag er sat ud af spil for en kort stund, men også en sjælden og fantastisk oplevelse, der varsler lysets genkomst.

Værket er udtænkt af designkontoret Kollision i samarbejde med LiteNordic Spaces og Martin Professional, og det er skabt specifikt til Københavns havnefront, prominent monteret på facaden af Nordatlantens Brygge, hvis mursten iscenesætter værkets grundtanke på smukkeste vis.

Corona – Black Hole Sun har til hensigt at tilbageerobre navnet Corona, og forankre det i solens optimisme, frem for den tunge dyne af afsavn, som navnet i disse tider har lagt over hele verden. Værket har til formål at indgyde håb og give en lysende oplevelse, midt i vintermørket.

En tro på, at den lyse tid vil vende tilbage. 

Årets festival byder på oaser af lys – med afstand
Værkerne ved Copenhagen Light Festival er i 2021 primært placeret i Københavns Indre By. På grund af corona kan der ikke afholdes guidede ture, talks og pop-up events. I stedet er der et interaktivt kort, så du kan finde ruter langs og information om værkerne, både via app’en “Indenfor10Minutter–Copenhagen Light Festival” og på copenhagenlightfestival.org, hvor du også kan printe kort og ruter ud, hvis du foretrækker den analoge verden.

 

 

.

Læs mere om Copenhagen Light Festival 2021 her

Læs mere om Copenhagen Light Festival 2021 her

Se videoptagelse af værket her

Se videoptagelse af værket her

Dagens lys: se optagelser af værket på TV 2 Lorry

Dagens lys: se optagelser af værket på TV 2 Lorry