HIGH & LOW - islandsk samtidskunst

Få et enestående indblik i islandsk samtidskunst gennem et unikt udvalg af værker i flere genrer.

Udstilling 1. dec. 2018 - 17. feb. 2018
Fernisering 30. nov. kl. 16-18

Udstillingen præsenterer værker fra 1970’erne til i dag af 10 islandske samtidskunstnere, som arbejder i et bredt udvalg af medier. Titlen henviser til de uforudsigelige islandske vejrforhold, som skyldes det skiftevis høje og lave lufttryk i Nordatlanten. Dette system med stigende og faldende kræfter er den konceptuelle ramme for udstillingen og beskriver ikke alene de formelle aspekter ved værkerne, men også deres motiver. Udstillingen veksler mellem værker af personlig, politisk og poetisk natur, hvilket giver et alsidigt perspektiv på Islands kultur gennem landets historie af samtidskunst. Her vil beskueren opleve regn eller solskin, op- og nedgang såvel som højdepunkter og dybder i kunsten og i livet.

Udstillingen HIGH & LOW – islandsk samtidskunst bringer sammen kunstnere fra forskellige generationer, der alle har en tværfaglig tilgang til kunsten, hvor metoder fra forskellige genrer blandes, f.eks. visuel kunst, poesi og performance – musik, dans eller teater. De deltagende kunstnere er: Arna Óttarsdóttir, Arnar Ásgeirsson, Ásta Fanney Sigurðardóttir, Birgir Andrésson, Hildur Hákonardóttir, Magnús Pálsson, Sigurður Guðjónsson, Una Björg Magnúsdóttir, Örn Alexander Ámundason og Þóranna Dögg Björnsdóttir.

Udstillingen er arrangeret af Islands Ambassade i København og Nordatlantens Brygge i anledning af 100-året for Islands selvstændighed og suverænitet.

Udstillingen er kurateret af H.K. Rannversson, Kultur- og Udstillingschef, Nordatlantens Brygge.


 

WHAT’S UP & WHAT´S DOWN – aftenseminar om islandsk samtidskunst

WHAT’S UP & WHAT´S DOWN – aftenseminar om islandsk samtidskunst