Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Gay Greenland - portrætter

Gay Greenland er den første visuelle dokumentation af homoseksualitet i Grønland.

16. august - 5. oktober 2014

I Nuuk fejrede man den 14.  juni i år landets 5. Gay Pride. I en kultur, hvor homoseksuelle oplever verbale trusler og overfaldes og chikaneres, er det en ikke uvæsentlig begivenhed at kunne afholde en Pride i hovedstaden. Ligesom det er tilfældet med Prides i resten af verden, er arrangementet en stærk manifestation af eksistensen af en ikke-heteroseksuel kultur. Et faktum, der historisk har været undertrykt i Grønland på trods af, at flere af landets historiske sagn og myter faktisk behandler emnet.

De seneste år er der imidlertid sket en af-tabuisering, som bl.a. rækken af Gay Prides i Nuuk har medvirket positivt til. Under Priden i 2011 og 2012 arbejdede fotojournalist Jørgen Chemnitz og daværende direktør for NAPA (Nordens Institut i Grønland) Leise Johnsen sammen om udstillings­projektet Gay Greenland, der blev den første visuelle dokumentation af homoseksualitet i Grønland.

Udstillingen sætter ansigter og ord på en minoritet i det grønlandske samfund, der traditionelt har været tavs og kun delvis synlig. I løbet af de to Prides i 2011 og 2012, blev byens ”ikke”-heteroseksuelle inviteret til at få taget deres portræt og bidrage med et citat om deres seksualitet og livssyn.

Resultatet blev portrætudstillingen Gay Greenland, der med billeder af og citater fra en række skønne mennesker, som med stolthed står frem og fortæller deres historier, afkræver respekt og anerkendelse fra omverdenen.

Til udstillingen knytter sig også et katalog, der er produceret af NAPA, Nordens Institut i Grønland, som viser en række portrætter og citater fra udstillingen.

Udstillingen er produceret af NAPA, Nordens Institut i Grønland.

DEBATARRANGEMENT den 20. august kl. 19

DEBATARRANGEMENT den 20. august kl. 19