Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

LAND HO - Tolv værker af Ina Rosing

13. januar - 15. april 2012

Land Ho -land i sigte- bliver der råbt!

Som kunstner er Ina Rosing (1965) stærkt påvirket af de år hun i sin barndom, og senere også som ung, tilbragte i Grønland.

Jeg længes altid efter de åbne vidder og den stærke følelse af at være forbundet med den altdominerende arktiske natur. Når jeg maler er fornemmelsen af dette kraftfulde tilhørsforhold, kombineret med selve malingens farve og tekstur, de væsentligste elementer i min kunst.

Naturen og mennesket samt ud- og hjemlængsel er de dominerende temaer i udstillingen. Udstillingens 12 store værker (180x180 cm) kædes visuelt sammen af en markant horisontlinje, der udover at adskille himmelen fra det dybblå hav, nærer længslen og håbet:

Når man er langt ude på havet og begynder at kunne skimte land, rummer det altid løfter om en ny og bedre start, hvad enten man vender hjem til en kendt tryg havn eller kvindefavn eller man stævner mod en ukendt kyst fuld af løfter.

Svævende frit over disse landskaber ses flygtige spor af levet liv efterladt i landskabet af mennesket. Men som tilfældet er med de følelser og dramaer den enkelte oplever livet igennem, så er de blot små og ubetydelige kradserier i forhold til naturens store historie. En erkendelse der bliver klarere hos kunstneren, for hver gang hun oplever Grønland.

I forbindelse med udstillingen udgives et smukt katalog med 12 tekster af Morten Søndergaard. Udgivelsen af kataloget er støttet af A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formål, Kong Christian den Tiendes Fond og Kulturfonden Danmark-Grønland.

Læs mere på www.inarosing.dk.