Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

I VESTERVEG

6.-29. august 2010

Vesterveg var i vikingetiden betegnelsen for søvejen til landene vest for Norge. I relation til udstillingen symboliserer navnet den historiske samhørighed mellem landene, der er udgangspunktet for de udstillede værker.

7 kunstnere fra Island, Norge og Shetlandsøerne har gennem de seneste 4 år arbejdet på tværs af landegrænser med afsæt i de traditioner, der historisk binder landenes kulturer sammen, men som i dag kan være svære at øjne, og som de færreste måske har kendskab til.

I forskellige workshopforløb afholdt i de respektive lande har kunstnerne kritisk undersøgt landenes kulturelle arvegods i forhold til både fælles og særegne karaktertræk.

Ambitionen med udstillingen - og ikke mindst den årelange proces bag den, er at etablere kontakter på tværs af landegrænserne, øge og formidle viden om og forståelse for landenes fælles fortid.

Til trods for at udtryksformer og medier spænder vidt fra tekstil til video over installationer, så har udgangspunktet for alle kunstnerne været naturmaterialer som f.eks. træ, uld, horn og hår.