Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Menu

Få et indblik i visionerne, processen og teknikken bag det imponerende byggeri, når Nordatlantens Brygge sætter spot på Islands nye arkitektur-ikon, der skal bygges i Reykjavik.

Februar - maj 2007

Det særlige arktiske lys og den dramatiske natur er inspirationskilderne bag det kommende nationale koncert- og konferencecenter i Reykjavik. Byggeriet er tegnet af Henning Larsen Architects. I samarbejde med kunstneren Olafur Eliasson har arkitekterne skabt bygningens spektakulære facade.

I 2009 åbner The Icelandic National Concert & Conference Centrei Reykjavik. Med sin funklende facade skabt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og Henning Larsen Architects bliver byggeriet et nyt arkitektonisk vartegn for landet.

Udstillingen præsenterer via modeller, video og lydspor og plancher det storslåede bygningsværk, og giver blandt andet en fornemmelse af den komplekse proces, der er forbundet med et så omfattende projekt.

Et byggeri i særklasse

The Icelandic National Concert & Conference Centre er blandt de mest spændende kulturbyggerier netop nu. Bygningen udmærker sig ved at forene kunst, arkitektur og ingeniørarbejde i et smukt og engagerende udtryk på kanten af Atlanterhavet.

En af de centrale kræfter i byggeriet er den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, som i samarbejde med Henning Larsen Architects har udformet bygningens spektakulære glasfacade. Samarbejdet blev hædret ved den internationale arkitekturbiennale i Venedig i 2006. Facaden består af krystalformede elementer, der skal opfange og imitere det arktiske nordlys. Ideen til facadeudsmykningen er udsprunget af de basaltsøjler, som præger den islandske natur, og den vil uden tvivl kommer til at give tilskuerne en helt unik oplevelse.

Ud over en koncertsal med plads til 1.800 gæster inkluderer Reykjaviks koncert- og konferencecenter en øvesal for Islands Symfoniorkester og en konferencesal til 750 gæster. Centeret indgår i en større plan for området omkring Reykjaviks havn. Arkitekten på byggeriet er Henning Larsen Architects og den rådgivende ingeniørvirksomhed Rambøll er ansvarlig for alle ingeniørdiscipliner på det imponerende center, der kommer til at pryde byens gamle havnefront.