Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Mesterligt internationalt islandsk design

10. juni - 9. juli 2006

Op gennem 1980'erne og 90'erne var islandske Steinunn Sigurdardóttir toneangivende designer hos nogle af verdens største modehuse: Ralph Lauren, GUCCI, Calvin Klein og La Perla.

Med fast bopæl i New York udlevede hun i disse år drømmen om at slå igennem og skabe sig et navn på den internationale design- og modescene. Steinunns talrige kreationer har således været hyldet ved modeshows over hele verden, prydet de største og mest feterede skuespillere og modeller, og hun er vant til at omgås og arbejde med verdens ypperste designere og modeskabere.

På Nordatlantens Brygge optræder hun imidlertid i en anden rolle. Her har hun iscenesat sit omfattende bidrag til design- og modeverden i form af en retrospektiv udstilling, der præsenterer udpluk fra hendes 20-årige karriere og dokumenterer livet som international topdesigner.

På udstillingen vil man, foruden mannequiner og mandshøje fotostater med Steinunns seneste kreationer i eget navn, kunne kigge hende "over skulderen" på arbejdsborde, der rigt illustrerer den kreative tilblivelsesproces med eksempler på skitser, tekstiler, kollektionsprøver m.m.

Derudover vises der på udstillingen en række "historiske" udklip og kollager med Steinunns kreationer fra de seneste to årtiers modeblade, og på 12 videoskærme kan man opleve hendes egen video-dokumentation af sin karrieres forløb og livet back stage. Her ser man interviews med modeller og designere, samt fascinerende og opsigtsvækkende klip fra de store glamourøse shows og livet bag scenen.

Udstillingen giver, med insiderens blik og viden, et mere nuanceret syn på nogle af modeverdens klassiske stereotyper. Den viser, at designeren - i dette tilfælde Steinunn - på trods af skiftende arbejdsgivere, hypen omkring modellerne og kommercielle interesser mv., klart fremstår med sin egen eksklusive stil og karakter - tro mod sit design og sin personlige integritet.

Udstillingen er lavet i samarbejde med kulturhuset Gerðuberg i Reykjavik, www.gerduberg.is.

Udstillingen er støttet af Síminn og Icelandair