Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Blændende landskabsfotos fra Island og Færøerne af schweiziske Marco Paoluzzo.

9. marts - 18. juni 2006

Landskabsfoto fra Island og Færøerne af Marco Paoluzzo

I was not prepared for Iceland's climate […] More than once I askedmyself what I was doing in that freezing country.  
Marco Paoluzzo om sit første besøg i Island i 1991

Marco Paoluzzo (født 1949 i Schweiz) har arbejdet som freelance-fotograf for reklamebranchen og senere som "rejsende" fotograf over det meste af verden. Især fangede de asiatiske lande hans opmærksomhed; menneskemylderet, duftene og varmen.

I 1991 drog Marco Paoluzzo for første gang mod nord, nærmere betegnet Island. Men som ovenstående citat illustrerer, var det ikke en ubetinget succes. Efter at det første kuldechok og angsten for stilheden og vidderne havde lagt sig, begyndte Marco Paoluzzo dog at få fornemmelse for landets stemning og sommerens langstrakte dage, hvor særligt det intense lys i minutterne inden solnedgang betog ham.

Opholdet på Island forløb som en forsat stræben efter nye motiver: spektakulære udsigter, lys og skygge og solnedgange over de sorte lavastrande og Atlanterhavet. De mange fotos fra opholdet blev senere udgivet i Marco's første fotobog i eget navn, Island (1995).

Efter opholdet i Island fortsatte Marco Paoluzzo sine fotorejser med uformindsket intensitet, og siden er det blevet til en række udgivelser af rejsebilleder fra bl.a. Kina, Cuba og USA.

Men oplevelserne på Island blev hængende i bevidstheden og ændrede hans syn på det at fotografere og på selve valget af motiver. Nu fotograferede han ikke nødvendigvis med et bestemt publikum i tankerne, men i højere grad for sig selv. Han lod sig i høj grad guide af kontrasterne mellem lys og skygge, og han søgte hele tiden nye landskaber og perspektiver. Selv mener han, at hans billeder er blevet mere fredfyldte, afklaret og eftertænksomme efter mødet med Island.

Efter godt 10 års fravær drog Marco Paoluzzo igen nogle uger mod nord for at genopleve vidderne og finde indre ro. Turen bragte ham denne gang til både Island og Færøerne, hvor han fik bekræftet sine erfaringer fra sit første besøg; at lyset og landskaberne at the end of the World er intet mindre end magisk og en uudtømmelig kreativ kilde.

Det er billeder fra denne tur, som udstillingen NORÐ viser. Billederne er desuden udgivet i bogen North - Nord.

Læs og se mere på www.marcopaoluzzo.com