Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Udstillingen viser sort/hvide landskabsbilleder taget af islandske Ólafur Magnússon (1889-1954) taget i Islands storslåede højland i perioden 1925-30.

Efterår 2005

Efter at have stået i lære hos den danske avant-garde fotograf Sophus Juncker-Jensen i perioden 1911-13 og besøgt Berlin i en periode, tog Ólafur Magnússon hjem til Island. Her etabledere han sig hurtigt som en af islands aktive og populære foto-pioneerer. Hans stil var sikker og han der blev kendt for sin evne til at arbejde med lys, komposition og samtidig få folk til at poserer naturligt i studiet.

Efter dansk royalt besøg af Christian X på Island i 1921, blev Ólufur Magnússon udnævnt til kongelig hoffotograf.

Men Ólafur Magnússon havde en anden passion, der bragte ham udenfor studiet. Og det var landskabsfotograferingen. Landskabet havde til alle tider været et yndet tema for de islandske kunstnere, og det gjaldt også de tidligste fotografer.

Inspireret af sin far, der ligeledes var fotograf, rejste Ólafur Island tyndt med sine kameraer og tog billeder af de utallige spektakulære og uspolerede naturscenarier.

Billederne på udstillingen Panorama er alle taget med et særligt panorama-kamera, der gav fotograferne helt nye muligheder for at "portrættere" og komponere landskabet.

Udstillingen er venligst udlånt af Islands Nationalmuseum. Billeder ejes af Reykjavíks Fotografiske Samling.