Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Igennem to årtier har det islandske kulturfænomen Bad Taste Ltd. (Smekkleysa) beriget verden med 'dårlig smag'.

Det har de gjort så gennemført, at ikke blot kunstgruppen selv, men Island som nation, har fået status som progressiv kulturproducent på den internationale musik- og kunstscene.

24. april - 27. juni 2004

Dét, der startede som et oprør mod den etablerede kunstverdens patent på den gode smag, skulle nemlig vise sig at blive et af de bedst sælgende islandske kulturprodukter til dato.

Igennem to årtier har det islandske kulturfænomen Bad Taste Ltd. (Smekkleysa) beriget verden med 'dårlig smag'. Det har de gjort så gennemført, at ikke blot kunstgruppen selv, men Island som nation, har fået status som progressiv kulturproducent på den internationale musik- og kunstscene. Dét, der startede som et oprør mod den etablerede kunstverdens patent på den gode smag, skulle nemlig vise sig at blive et af de bedst sælgende islandske kulturprodukter til dato.

Vejen fra eksperimenterende undergrundsaktør til etableret pladeselskab er bl.a. gået over prominente navne som Björk, Ham og The Sugarcubes. Netop The Sugarcubes var det første band, som voksede ud af den særlige reykjavik'ske tidsånd, der dannede baggrund for gruppens etablering.

En af Bad Taste Ltd.'s mere spektakulære happenings har været uddeling af deres helt egen 'bad taste'-pris, som ofte er gået til personligheder med ekstravagant og tvivlsom smag. Gruppen har også stået bag såkaldte 'bad taste-parties' og koncerter iblandet digtoplæsning og stand-up komik - arrangementer, som har vundet stor tilslutning i den islandske ungdom.

Nordatlantens Brygge giver nu alle mulighed for via plancher, musikvideoer og genstande at følge i sporet på gruppens 16 år lange historie.

Læs mere om Smekkleysa her

Smekkleysa Nordic og IcelandAir Logo