Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Tvetydige malerier af Ina Rosing på Nordatlantens Brygge

Den dansk-grønlandske billedkunstner Ina Rosing har malet en række meget smukke abstrakte billeder, der kan ses på Nordatlantens Brygge.

22. september - 31. december 2004

I en række store, abstrakte tableauer maler den unge, dansk-grønlandske billedkunstner både menneskets og naturens dobbelthed ud i vilde farveskrig og tyste toner. Det æstetiske udtryk, der tidligere har præget Ina Rosings arbejde, er nu sat til side. I stedet træder aggressive penselstrøg, der brøler højt om befrielse men tæmmes af silende linjer, der holder kaos og urkraft på plads. Forløsningen hylles i en elegant fernis af ydre ro, der på en og samme tid giver plads til kaos og ny orden.

 

Nordatlantens Brygge har i efteråret fornøjelsen af at danne rammen for Ina Rosings helt nye og uforglemmelige malerier. Ina Rosing er født og opvokset i Danmark. I sin tidligste ungdom var hun i nogle år bosat i Grønland og som voksen har hun rejst en del i bl.a. Østgrønland. I dag tilhører hun den yngre dansk-grønlandske kunstscene, som i disse år markerer sig stadigt stærkere med tankevækkende og selvstændige værker.

 

Billederne er placeret centralt på husets etager - i passagen mellem udstillingsrummene - og knytter med sine stærke udtryk husets udstillingsrum sammen.

 

Sammen med malerierne udstilles også Ina Rosings grafiske illustrationer "Fortællinger fra Verden" skabet til bogen "Dansen i Genève" af forfatteren Hans Jakob Helms, tidligere direktør på Nordatlantens Brygge. Handlingen udspiller sig på den globale arene, herunder også i Vestnorden. Bogen udgives af Forlaget Ries og kan bl.a. købes i receptionen på Nordatlantens Brygge.