Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

T.S. Høeg og Dögg Gudmundsdóttir bag opsigtsvækkende installation på Nordatlantens Brygge

13. maj til 6. juni 2004

Fra torsdag den 13. maj og indtil søndag den 6. juni kan installationen En saga blot? - designfortælling i rum og lyd opleves i Nordatlantens Brygges historiske pakhus.

Installationen - der er blevet til som aktivt modspil til den etablerede designindustri, der udstiller på Furniture Fair 2004 den 12.-16. maj - sætter fokus på menneskets og civilisationens møde med og brug af naturen - på godt og ondt. Også spørgsmålet om menneskets placering mellem fortid og fremtid problematiseres - med vægt på etiske og miljømæssige dilemmaer.

Det er den islandske designer Dögg Gudmundsdóttir, der har skabt installationens visuelle form. En kaotisk netværksstruktur af rød uldtråd indeholdende et antal lamper/pupper udgør det visuelle udtryk, som udover at illustrere en skabelsesproces giver et alternativt bud på, hvordan form, materiale og funktionalitet kan spille sammen. Installationens visuelle side akkompagneres af originale musikkompositioner af forfatteren og multikunstneren T.S. Høeg. Musikken er en hybrid med aner til det nordatlantiske tonesprog: fra trommedans over salmer til moderne kompositioner.

Installationen favner en opsigtsvækkende brug af materialer, design og lyd, som udfordrer beskuerens opfattelse af forholdet mellem natur og civilisation.