Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

SURTLAS HOVED OG ANDRE UDFLUGTER

Annette Lassen og Hanne Højgaard Viemose er bogaktuelle til sommer med Surtlas hoved og andre udflugter. Oplev dem i en aftensamtale om den lige så sprudlende og humoristiske som begavede og inspirerende Islands-guide i vores litteratursalon NordOrd

Torsdag 12. september 2024 kl. 19.30

Hanne Højgaard Viemose og Annette Lassen er stukket af fra Danmark og har begge bosat sig i Island, hvor de har fundet et folk, som ligesom dem selv finder såvel fryd og fornøjelse som nødvendighed i fra tid til anden at bryde reglerne. Sammen med deres alter egoer, Magma og Saga, tager de på ti udflugter Island rundt for at opsøge landskaber, hvor de vildeste udbryderhistorier fra sagaer, litteratur, kulturhistorie og folklore har fundet sted.

Surtlas hoved og andre udflugter er en sprælsk og humørsyg guide til Island, en fortælling om en islandsk indstilling til livet, som er helt kompromisløst frihedssøgende, og om et kantet venskab mellem to udbrydere.


Aftensamtale i NordOrd

Oplev de to forfattere i en aftensamtale med NordOrds leder, islandske Birgir Thor Møller. Arrangementet varer ca. 60 minutter (inkl. spørgsmål fra salen). Bogen Surtlas hoved og andre udflugter sælges til særpris i litteratursalonens café, hvor forfatterne gerne signerer den efter arrangementet.

Dørene til salonen åbner 45 minutter før start. Der er unummerede pladser. Kom gerne i god tid.

Entré: 80 kr. Onlinebilletsalg


MEDVIRKENDE

Annette Lassen (f. 1971) er sagaforsker, forfatter og oversætter. Hun er lektor på Københavns Universitet ved Den Arnamagnæanske Håndskriftsamling, adjungeret professor på Islands Universitet og var 2021-22 ansat på Árni Magnússon-instituttet for islandske studier i Reykjavík. Hun var redaktør på Islændingesagaerne (2024, 2017-18) og Oldtidssagaerne (2016-19) og er desuden forfatter til flere prisbelønnede værker om oldislandsk litteratur og mytologi, senest Oldtidssagaernes verden (2021). Hun spiser sagaer til morgenmad og mener, at enhver livssituation modsvares af en passage i en saga. Alting har en sagafætter, siger hun. Annette Lassen bor i København og Reykjavík.

Hanne Højgaard Viemose (f. 1977) er skønlitterær forfatter og rejseguide i Island. Hun var senest aktuel med HHV, FRSHWN - Dødsknaldet i Amazonas (2020), som blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. Hun har modtaget Munch-Christensens debutantpris, Albert Dams Mindelegat og Montanas Litteraturpris. Hun fik kørekort i en sen alder, elsker at køre bil og tog det som et entydigt kompliment, da kørelæreren sagde: Du kører jo som en dreng på 18. Hanne Højgaard Viemose bor i Reykjavík med drengene Björn og Dagur.


Foto øverst: Annette (Simon Knudsen) og Hanne (privatfoto) og derimellem udsnit fra bogens omslag.
 

Billetsalg

Billetsalg