Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

MED BLIKKET MOD GRØNLAND

Fem lige så stærke som forskellige kortfilm med hver deres blik på livet i Grønland. Mød skuespiller Vivi Nielsen og instruktørerne Louise Hollerup og Inuk Jørgensen.

Søndag 3. marts 2024 kl. 13.45  (UDSOLGT)
Søndag 10. marts kl. 16.30 (ekstravisning)

Vi lægger ud med den visuelt bjergtagende og samtidig tankevækkende dokumentar The Pavillion. Filmen er instrueret af Aannguaq Reimer-Johansen og skildrer arkitekten Konstantin Ikonomidis, der bygger en kurvet pavillon af isblokke, imens han deler ud af sine tanker om is-monumentet såvel som landets fremtid i en tid, hvor isen smelter hurtigere end nogensinde.

Derpå ser vi instruktør Nivi Pedersens science-fiction-kortfilm Updated (billedet), der med inspiration i Netflix-serien Black Mirror tematiserer brugen af digital teknologi i omsorgstjenesten. Skuespiller Vivi Nielsen drøfter filmen – og sit engagement i grønlandsk film generelt – før vi introducerer instruktørerne Inuk Jørgensen og Louise Hollerup.

Modige samtaler
Inuk Jørgensen har flere prisvindende og debatskabende kortfilm bag sig, og i sin nye film Where dreams are forgotten skildrer han den rodløshed, han mærker hos de unge i Sydgrønland i dag. Hans instruktørkollega Louise Hollerup kommer ud af en dansk familie, der i tre generationer har rejst til Grønland for at arbejde, og i sin nye kortfilm, Billeder af dig, ser hun med nysgerrigt blik på sine bedsteforældres tid som lærere i 1960’ernes Grønland.

Begge film inviterer til modig og åben samtale, som vi tager med instruktørerne, før vi afrunder programmet med Berda Larsens kunstfilm Nukapissat. Med enkle virkemidler tydeliggør filmen forskellen mellem, hvordan det hjemlige og det fremmede blik ser og skildrer Grønland.

ARRANGEMENTET
Filmene har engelske undertekster. Arrangementet (inkl. samtale) varer ca. 105 minutter. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
75 kr. Onlinebilletsalg


Programmets kortfilm
The Pavillion / Qaammat (dok. 2023: 10 min) af Aannguaq Reimer-Johanse
Update (fiktion, 2020: 17 min) af Nivi Pedersen
Where dreams are forgotten (dok. 2023: 7 min) af Inuk Jørgensen
Bilder av dig / Billeder af dig (dok. 2023: 15 min) af Louise Hollerup
Nukapissat (kunstfilm, 2021: 5 min) af Berda Larsen


Nordatlantiske Filmdage
Den 29. feb—10. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2024 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 

Billetsalg  (UDSOLGT)

Billetsalg (UDSOLGT)

Ekstravisning af filmene søndag den 10. marts kl. 16.30

Ekstravisning af filmene søndag den 10. marts kl. 16.30

Nordatlantiske Filmdage 2024

Nordatlantiske Filmdage 2024

Flere film fra Grønland

Flere film fra Grønland