Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

GRØNLANDSK FILM

Producer Emile H. Péronard fortæller om vigtigheden af at fortælle egne historier i et filmhistorisk foredrag, der afrundes med kortfilmen Sinilluarit (Goodnight)

Onsdag 6. marts 2024 kl. 16.45

På kort tid har grønlandsk film markeret sig med en Oscar-nominering, adskillige internationale filmpriser, og landets første nominering til Nordisk Råds Filmpris. En af den nye grønlandske filmbølges mest centrale skikkelser, producenten Emile Hertling Péronard, fører publikum igennem den grønlandske filmhistorie, og forklarer igennem cases, filmklip og anekdoter, hvorfor det er vigtigt for det grønlandske folk at fortælle deres egne historier på film.

Der vil være tid til spørgsmål, før arrangementet afsluttes med Inuk Silis Høeghs nu 25-årige kortfilm Sinilluarit (Goodnight, 1999: 14 min)


ARRANGEMENTET

Foredraget er på dansk og varer 75 min (inkl. kortfilm og spørgetid). Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
75 kr. Onlinebilletsalg


Om foredragsholderen

Emile Hertling Péronard er en Oscar-nomineret grønlandsk filmproducer, som med produktionsselskaberne Ánorâk Film og Polarama Greenland har produceret og udsendt grønlandske film på filmfestivaler som Cannes, Venedig, Berlinale og Sundance. Han har bl.a. stået bag filmene Twice Colonized, Music for Black Pigeons, Ivalu, Kalak, SUMÉ - Lyden af en Revolution, og i 2023 modtog han den grønlandske filmpris Innersuaq for sit arbejde. I mere end et årti har han arbejdet for at forbedre vilkårene i den grønlandske filmbranche, og han sidder i bestyrelserne for Arctic Indigenous Film Fund og ARTEF (The Anti-Racism Taskforce for European Film).

 
Nordatlantiske Filmdage

Den 29. feb—10. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2024 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2024

Nordatlantiske Filmdage 2024

Flere film fra Grønland

Flere film fra Grønland