Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

EKSTRAVISNING: FÆRØSKE KORTFILM

Tragikomik, alvor og lette toner i fire stærke filmtitler af færøske filmskabere, som vises ved denne ekstravisning i kavalkade og uden instruktørbesøg

Tors. 7. marts 2024 kl. 16.45

Vi skal rundt i hele følelsesregisteret, når vi viser et skarpt udvalg af nye færøske kortfilm. I Andrias Høgennis The Last Straw (Lið við lið) er gode råd dyre, da hovedpersonens bil rammes af motorstop på en afsidesliggende landevej og dermed kickstarter filmens bittersøde og humoristiske fortælling om menneskelige udveje, omveje og afveje. Katrin Næs-Joensen udforsker derimod seksuel afhængighed i sit stærke, psykologiske drama Bliss (Sæla), og Terji Mohr kaster et både ironisk og empatisk blik på vores anstrengte forhold til dødsfald, sorg og afsavn i sin tragikomiske film Død af grin.

Vi indleder aftenen i en anden boldgade - med animationsfilmen The Unreal World of Alda (Óveruliga verðin hjá Aldu). Filmens muntre beretning om Aldas skeptiske forhold til sund kost er egentlig tiltænkt et yngre publikum, men både filmens humor og stilistiske virkemidler rammer alle aldersgrupper, og den er et lige så friskt som stilsikkert bud på farverig animation fra de nordlige breddegrader.

Aftenens fire kortfilm er alle fra 2023, og de er alle nomineret til den færøske kortfilmpris Geytin 2024.

ARRANGEMENTET
Filmene har engelske undertekster. Denne ekstravisning er uden instruktørbesøg og varer ca. 80 minutter.  Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
75 kr. Onlinebilletsalg


Arrangementet præsenteres i samarbejde med Færøernes Repræsentation.


Nordatlantiske Filmdage
Den 29. feb—10. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2024 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2024

Nordatlantiske Filmdage 2024

Flere film fra Færøerne

Flere film fra Færøerne