Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

MOD OG MANDSHJERTE

Forfatter Ditte Kolbæk fortæller om C.H. Jørgensen og Alabama-ekspeditionen på baggrund af sin bog Mod og mandshjerte – på Christianshavns Bogfestival 2024.

Tirsdag 16. april 2024 kl. 16.45

Hellere komme galt af sted end slet ikke at komme af sted kunne være forfatter Ditte Kolbæks morfars, C.H. Jørgensens, valgsprog.

C.H. Jørgensens deltog i Alabama-ekspeditionen, der var en dansk undsætningsekspedition til Nordøstgrønland i årene 1909-12.

Men hvordan forliste Alabama? Hvordan kommer man i kontakt med omverdenen uden telefon, telegraf, postvæsen for slet ikke at tale om e-mails eller satellittelefoner? Hvordan behandlede man forfrysninger i det øde Nordøstgrønland i 1910 – og hvordan blev de reddet?


Mod og mandshjerte
Alabamas forlis er ikke blevet beskrevet før, og C.H. Jørgensens dagbøger er den væsentligste kilde suppleret med originale fotos fra ekspeditionen.

Ditte Kolbæk er ph.d., forfatter og foredragsholder. Mod og mandshjerte er historien om hendes morfars utrolige liv. Hendes forskerbaggrund har gjort det muligt for hende at dykke ned i Rigsarkivets righoldige materiale og arbejde det ind i den medrivende fortælling.


ARRANGEMENTET
Foredraget varer 75 minutter (inkl. spørgsmål fra salen). Bogen Mod og mandshjerte sælges i litteratursalonens cafe før og efter arrangementet, hvor du også kan få den signeret.  

Dørene til salonen åbner 45 minutter før start. Der er unummerede pladser. Kom gerne i god tid.

Entré: 80 kr. Billetsalg


CHRISTIANSHAVNS BOGFESTIVAL 2024
Arrangementet indgår i Christianshavns Bogfestival, der foregår 15.—30. april forskellige steder i bydelen med Christianshavns Bibliotek som arrangør. Læs mere her.

Festivalens arrangementer i litteratursalonen NordOrd på Nordatlantens Brygge præsenteres med støtte fra Christianshavn Lokaludvalg.

  

 

Billetsalg

Billetsalg

Christianshavns Bogfestival i NordOrd

Christianshavns Bogfestival i NordOrd