Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

YGGDRASIL – live på Nordatlantens Brygge

Glæd dig til en enestående og mytologisk oplevelse, når det færøsk ensemble Yggdrasil præsenterer deres seneste og anmelderroste album Porkerisvatn – live på Nordatlantens Brygge.

Lørdag 18. februar 2023 kl. 20

Yggdrasils udtryk på Porkerisvatn er instrumentalt og har rødder i jazzen og verdensmusikken - og som en anmelder skrev, så er det ”værd at spille dette album i loop. Det er simpelthen fantastisk.”


Porkerisvatn

2020 bad Færøernes Kunstmuseum Kristian Blak og Yggdrasil om at skabe musik til forfatteren og maleren William Heinesens maleri af søen Porkerisvatn, som ligger i et landskab, han beskrev som ryggen af et gigantisk takket firben. I sin skabelsesproces har Kristian Blak derudover ladet sig inspirere af en babylonisk skabelsesmyte.

Albummet Porkerisvatn (2021) er en suite af otte satser, der er inspireret af forskellige elementer i landskabet omkring søen Porkerisvatn: Vatn (sø), Á (å), Grót (sten), Grátt undir steini" (bænkebider), Jørð (jord), Skýggj (skyer), Flog" (træk), Drekin (dragen).


Yggdrasil
Ensemblet Yggdrasil har base på Færøerne, men rummer musikere fra andre lande. Ensemblet blev dannet i 1981 af komponist og pianist Kristian Blak, som har skrevet det meste af materialet. De fleste kompositioner er skabt i samarbejde med andre former for kunst eller i nogle tilfælde med naturen. Musikerne, der har været en del af ensemblet, enten på længerevarende basis eller som deltagere i et bestemt projekt, har forskellige musikalske baggrunde, hovedsageligt inden for jazz, men også inden for etnisk, folk, rock og klassisk musik. Ensemblet Yggdrasil blev nomineret til Nordisk Råds Musikpris i 2017.

Det er et potent billede, det nordiske ensemble Yggdrasil har taget navn efter. I den nordiske mytologi er Yggdrasil verdenstræet, livets træ og skæbnetræet. Dets krone når op til himlen, og dets tre rødder går til gudernes hjem, jætternes hjem og underjordiske Hel. I toppen af Yggdrasil sidder ørnen, og på dets næb høgen. De tre norner vander og plejer træet, mens slangevæsnet Nidhug gnaver i dets rod.

På den måde er træet i en tilstand af kosmisk ligevægt, konstant truet og fortæret, mens det vokser og blomstrer. 


Medvirkende musikere:
Kristian Blak (klaver)
Heðin Ziska Davidsen (guitar)
Mikael Blak (Bass)
Per Ingvaldur Højgaars Petersen (Trommer)
Anders Hagberg (saxofon)

Dørene åbner kl. 19.15
Entré: 150,-

Onlinebilletsalg


Koncerten præsenteres med støtte fra Koda Kultur

 


Nordatlantens Venner

Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


 

Billetsalg

Billetsalg