Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

QAAVIGARSSUAQ MITEQ

Kom til foredrag med Ivalo Olsvig, der fortæller om Qaavigarssuaq Miteq — manden som nåede det hele i sidste sekund.

Søndag 15. januar 2023 kl. 13

I oktober (2022) havde vi besøg af Ivalo Olsvig, hvor hun fortalte om den arktiske syerske Arnarulunnguaqs indsats under den 5. Thuleekspedition. Nu vender Ivalo tilbage og denne gang omhandler foredraget også Thuleekspeditionen, men nu med fokus på Qaavigarssuaq Miteq.

Qaavigarssuaq Miteq
Qaavigarssuaq Miteq Ijaja Kristiansen blev født i 1899 i Avanersuaq (Nordgrønland), og i en alder af 22 år deltog han i 5. Thule Ekspedition i årene 1921 til 1924, en hundeslæde ekspedition fra Grønland, gennem Canada og Alaska til Stillehavet. 

Qaavigarssuaq Miteq var med på ekspeditionen grundet hans mandlige ekspertise i, hvorledes man overlever i de arktiske egne. 

I sit foredrag fortæller Ivalo Olsvig om hans liv før, under og efter ekspeditionen, og det eftermæle han har efterladt i dag. Og undervejs berører hun emner som Nordgrønland, inuitkulturen, nærdødsoplevelser, ekspeditionen og besøg i Danmark såvel som i Det Hvide Hus.

Ivalo Olsvig
Ivalo Olsvig er grønlandsk og arktisk konsulent og foredragsholder. Hun er cand.mag. i Grønlandske og Arktiske Studier med specialisering i Museologi fra Københavns Universitet, hvor hun skrev speciale om de to inughuit Arnarulunnguaq og Qaavigarssuaq Miteq, der deltog i Den 5. Thule Ekspedition 1921-1924.

Foredraget varer 60 min 

Onlinebilletsalg

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

 

Foto øverst (th) Qaavigarssuaq Miteq, Knud Rasmussen, Leo Hansen og Arnarulunnguaq (fotograf: Leo Hansen © Knud Rasmussens Hus) og foto tv:Ivalo Katrine Birthe Foget Olsvig ©

BILLETSALG

BILLETSALG