Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

OQAATSIGUT / THE LANGUAGE SONG – lanceringsreception

Deltag i fejringen af den nye sang Oqaatsigut/The Language Song, som præsenteres af Small Languages Rock ved en lanceringsreception på Nordatlantens Brygge

Onsdag 8. november kl. 16.45

OBS. Pga salens størrelse og den store interesse, kan vi ikke modtage flere gæster ved receptionen og har lukket for tilmelding

Sangen Oqaatsigut/The Language Song er en hyldest til det grønlandske sprog og til alle oprindelige og truede sprog i verden. Den er skrevet af Yair Sapir, Malik Chemnitz og Christine Tongue og fremføres af Sikki & TNA, både på grønlandsk og engelsk.


Hyldest til oprindelige sprog
I 1950’erne fik det danske sprog en mere fremtrædende rolle i de grønlandske skoler og i nogle grønlandske familier gik forældrene over til at tale dansk, snarere end grønlandsk, til deres børn. Grønlandske børn, som blev sendt til Danmark for at lære dansk sprog og kultur, lærte sandelig dansk, men glemte ofte deres modersmål. En del grønlandske forældre valgte desuden at give deres børn danske navne. Dermed tabte mange grønlændere deres sprog og det grønlandske sprog blev svækket.

Som reaktion på tidligere forsøg at svække sproget blev grønlænderne mere bevidste om vigtigheden af at bevare deres sprog og kultur, og grønlandske navne begyndte at blive mere populære igen. I 2009 blev grønlandsk til Grønlands officielle sprog.


Oqaatsigut/The Language Song

Hyldestsangen Oqaatsigut/The Language Song er blevet produceret af projektet Small Languages Rock med støtte fra NAPA, Nordens Institut i Grønland.

Sangen udgives på diverse streamingtjenester netop 8. november, hvor Sikki & TNA også spiller den live ved receptionen.

PROGRAM / TILMELDING

Velkomst og kort oplæg ved projektleder og lingvist Yair Sapir.
Sangen Oqaatsigut/The Language Song spilles på både engelsk og grønlandsk.

SIKKI & TNA / MUSIKERE
Sanger: Sikkerninnguaq Møller Sørensen.
Pianist: Andreas Flensted-Jensen
Violinist: Natalia Gordeyeva
Cellist: Torbjørn Eika Jørgensen

FORFRISKNINGER
Small Languages Rock og Nordatlantens Brygges litteratursalon NordOrd byder på vin ved receptionen.

OBS: TILMELDING LUKKET

Pga salens størrelse og den store interesse, kan vi ikke modtage flere gæster ved receptionen og har lukket for tilmelding.


UDSOLGT

UDSOLGT