Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

MICHAEL HOLBEK OG STEINAR BRAGI

Tag på litterær rejse til 1960’ernes Virum og 2030’ernes Reykjavík, når vi præsenterer samtaler med forfatterne Michael Holbek og Steinar Bragi i vores litteratursalon NordOrd under Christianshavns Bogfestival.

Søndag 23. april 2023 kl. 15

Michael Holbek er aktuel med Strøm, der er nomineret til DR Romanprisen 2023, og Steinar Bragi med Forstyrrelsen, som var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2022. Og denne eftermiddag kan du opleve dem begge i hver sin samtale. Michael Holbek samtaler på dansk med NordOrds Birgir Thor Møller, hvorefter den islandske forfatter Steinar Bragi samtaler på engelsk med sin danske oversætter Rolf Stavnem. 


Fra 1960'ernes Danmark

Eivind, Bruno, Vigga og Kim er helt almindelige mennesker, der drømmer om mere, end der lå i kortene. Vi følger dem fra 60’ernes oprør, autoritetsfald og velfærdsboom, over 70’ernes krise i samfund og samværsformer til 80’erne, hvor både uskylden og det moralske kompas ryger.

Michael Holbeks roman Strøm er en barsk og bevægende såvel som sprudlende og humoristisk fortælling om en dansk families drømme, håb og almindelige mislykkethed.

Til Reykjavik i 2030'erne
Året er 2034, og verden har spaltet sig i to forskellige dimensioner, som kun har berøring med hinanden i et lille område i centrum af Reykjavik. En mur omgiver området, og kun særligt trænede specialister og agenter bliver sendt derind. Deriblandt psykologen Halla, hvis opgave er at finde agenten F, der har sendt et gådefuldt nødråb fra sig, før hun forsvandt sporløst.

"Hvordan beskriver man det, der sker, når et menneske bevæger sig fra én verden over i anden, og der ikke er nogen vej tilbage?" har forfatteren Steinar Bragi selv udtalt. Og med en stilsikker hånd udfordrer han vores blik på virkeligheden i den fascinerende og tankevækkende roman, der med kritisk blik på samfundsudviklingen også behandler emner som menneskelig bevidsthed, kunstig intelligens og videnskabelig etik.

Arrangementet
Arrangementet varer 90 minutter. Der er unummerede pladser. Salen åbner 45 minutter før start – med café, bogsalg og efterfølgende signering.

Entré 60 kr. Onlinebilletsalg

Nordatlantens venner
Der er en rabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

 

MEDVIRKENDE

Michael Holbek (f. 1961) er forfatter og journalist. Han har blandt andet skrevet bestseller-biografier om Keld og Hilda Heick, Stig Elling, Kai Vittrup og Linse Kessler. Michael er vokset op i Virum, Bjæverskov og Brøndby Strand, og han romandebuterede i 2022 med den anmelderroste Strøm, der er nomineret til DR Romanprisen 2023.

Steinar Bragi (f. 1975) fik sit litterære gennembrud i 2010 med romanen Kvinder, der ligesom hans senest roman Forstyrrelsen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Bragi har udgivet en lang række bøger og regnes for en af Islands mest ansete forfattere. På dansk findes romanerne Højlandet (2015), Kata (2018) og Forstyrrelsen (2022), alle oversat af Rolf Stavnem. 

Steinar Bragis besøg præsenteres i samarbejde med Islands ambassade.


CHRISTIANSHAVNS BOGFESTIVAL 2023
Arrangementet indgår i Christianshavns Bogfestival, der foregår 17.—23. april forskellige steder i bydelen med Christianshavns Bibliotek som arrangør. Læs mere her.

Festivalens arrangementer på Nordatlantens Brygge præsenteres med støtte fra Christianshavn Lokaludvalg.

 

 

 

Billetsalg

Billetsalg

Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bogfestival