Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Kulturnatten på Nordatlantens Brygge

Tre finske performancegrupper og islandske Jónas Ásgeir Ásgeirsson sætter huset i spil. Besøg også husets færøsk-islandske udstilling og nordatlantiske café.

Fredag 13. oktober 2023 kl. 18—24

Oplev en vifte af forskellige aktiviteter, når vi slår dørene op til en række performances fra Island og Finland. Hør f.eks. en melankolsk, musikalsk fortolkning af et oldislandsk digt, deltag i humoristiske, absurde og tankevækkende performances af tre finske kunstnerduoer og lyt til Finlands største performancefotograf fortæller om sit arbejde. Du kan også tage på en virtuel tur til Nuuk, besøge vores udstilling og smage nordatlantiske specialiteter i caféen.

PROGRAM

18:00 - 00:00
STOF TIL EFTERTANKE / Udstilling
Besøg vores udstiiling hele aftenen - med tekstilværker af islandske Ýrúrarí (1. sal) og færøske Alda Mohr Eyðunardóttir og Ragnhild Hjalmarsdóttir Højgaard (stueetagen). Læs mere om udstillingen Stof til eftertanke her.

18:00 - 00:00
Besøg Grønland med VR-brille
Vores Virtual Reality-briller tager dig med på en tur til Nuuk, hvor du kan høre om byens historie og se de ændringer, der har fundet sted siden 1950. Du kan også tage på kajaktur, hvor du kan nyde det smukke landskab og havet omkring Nuuk, eller lære om Inuitternes trommedans, der i 2021 kom på UNESCOS liste over immateriel kulturarv.

19:00 - 19:30 
LINDA og AURA / Performance - AFLYST GRUNDET SYGDOM! Kan opleves i morgen, lørdag  14. oktober kl. 15-15.30 udenfor på pladsen foran Nordatlantens Brygge
Linda og Aura er en performancekunst duo fra Finland, grundlagt i 2001. Deres forestillinger er på én gang inderlige og sjove og er drevet af en interesse for at udforske den slørede grænse mellem leg og virkelighed, og sammenstødet mellem det absurde og det realistiske.


20:00 - 21:20
"Nú erum torvelt" / Islandsk musikperformance
Værket er baseret på det islandske digt "Tab af sønner" (Sonatorrek) skrevet i 960 af Egill Skallagrímsson. Ved at oversætte det islandske alfabet til tonerne i D-moll, muliggøres en tonal præsentation af digternes stemme og komplekse sorg igennem Accordeon. Komponist: Hildur Elísa Jónsdóttir. Accordeon: Jónas Ásgeir Ásgeirsson.


20:30 - 20:10
TOMASZ SZRAMA / Performance
Tomasz Szrama skaber sine forestillinger i samarbejde med publikum, og muligheden for at lykkes såvel som risikoen for at fejle skaber rystelser blandt både tilskuere og kunstneren. Føler du dig tryg eller usikker? Føler du behov for at samarbejde med gruppen eller titter en individualistisk tilgang frem?


21:30 - 22:00
ANTTI AHONEN / Talk (på engelsk)
Antti Ahonen er fotograf med speciale i performancekunst og undergrundskultur. Siden begyndelsen af 2000'erne har han dokumenteret en betydelig del af den finske livekunstscene og har nok det største private arkiv af performancekunstbilleder i Finland. Hør ham fortælle om sit arbejde med at dokumentere performancekunstens fascinerende univers.


22:15 - 22:35
KAINULAINEN & LATVA / Performance
Kainulainen & Latva danner par både kunstnerisk og personligt, og deres selvbiografiske værker, der er kødfulde, rå, humoristiske og kritiske, udforsker traumer, seksualitet, psykiske lidelser og følelsesmæssig modstandskraft. Forestillingernes absurde humor minder os om livets tragikomiske sider, såvel som kærlighedens fantastiske styrke.

 

KØB KULTURPAS

Der er fri adgang med kulturpas, som du kan købe online på kulturnatten.dk

Gratis adgang for børn under 12 år.

 

Læs mere om Kulturnatten - og køb kulturpas

Læs mere om Kulturnatten - og køb kulturpas