Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

THE OCEAN - FISHING WITH LOVE / HAVIÐ - KÆRLEIKI UMBORÐ

Instruktør Eir í Ólavsstovu drøfter sin dokumentarfilm om et ægtepar, der holder fast i fiskerlivet, selvom småbådsfiskeri er et uddøende erhverv. Som forfilm vises The Pearl.

Søndag 5. marts 2023 kl. 13.45

Ægteparret Sonni og Jenny Kallsoy lever i Eiði, hvor de driver byens eneste tilbageværende fiskerkutter. Og trods svære tider for fiskeriet fortsætter de med stoisk ro. "Fiskerfolk har altid en følelse af optimisme", siger Sonni Kallsoy og tilføjer: "de tror altid, at tingene bliver bedre".

I en afdæmpet tone skildrer dokumentarfilmen ægteparret gennem deres arbejde og hverdag, både til vands og til lands. Dermed portrætter filmen også et traditionsrigt og nu uddøende erhverv, der har været en stor del af livet og selvforståelsen i de nordatlantiske lande, men som i dag er fremmed for de fleste.

Eir í Ólavsstovu drøfter filmen efter visningen, og som forfilm vises Terji Mohrs tragikomiske kortfilm The Pearl (Perlan) om to fiskere, der bliver umanerligt grådige ved fundet af en perle.


ARRANGEMENTET
Filmene (hhv. 44 og 8 min) har engelske tekster. Arrangementet inkluderer instruktørsamtale og varer ca. 75 minutter. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid. 

Billetter: 60 kr. Onlinebilletsalg

FILMINFO

THE OCEAN - FISHING WITH LOVE
Originaltitel: Havið - Kærleiki umborð
Instruktion og manus: Eir í Ólavsstovu
Kamera: Eir í Ólavsstovu, Ingi Sørensen, Bestian Berger, Jógvan Asbjørn Skaale
Produktion: Drós í Ólavsstovu, Hugmynd

THE PEARL
Originaltitel: Perlan
Instruktion og manus: Terji Mohr
Medvirkende: Petur Meinhard Ellebye Andersen, Bárður Persson
Kamera: Bjørg Mohr Andersen
Klip: Gorm Just
Producer: Terji Mohr

Nordatlantiske Filmdage 2023
2.—12. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2023 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Det samlede program publiceres 5. februar med særlig fokus på Grønland og Arktis samt miniserien Island i panorama og særarrangementer, bl.a. ovenstående med færøske kortfilm.

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2023

Nordatlantiske Filmdage 2023