Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

POLARIS

Enestående grønlandsk-fransk dokumentarfilm om en ukuelig kaptajn på rejse gennem tilværelsens op- og nedture. Mød filmens producer Emile Hertling Péronard efter visningen.

8. marts 2023 kl. 16.45

Mens den tidligere narkoman Leila venter sit første barn i en indvandrerghetto nær Montpellier i Frankrig, sejler storesøsteren Hayat ekspeditioner i de grønlandske farvande. Hayat er sluppet væk fra en opvækst med svigt og misbrug og har fundet sit kald blandt hårdhudede sejlere i Arktis. Men med nyheden om søsterens graviditet forandres alting. Kan Hayat påvirke sin søster i en positiv retning for babyens skyld? Og hvor meget er hun selv villig til at ofre for sin familie?

Instruktør Ainara Veras Polaris (2022) er en nærværende og gribende dokumentarfilm om de svære valg, som tilværelsen og de ikke altid lige nemme familiebånd fremkalder. Og med den i flere henseender beundringsværdige Hayat i centrum udfoldes historien i et imponerende og poetisk billedsprog, som underbygger det indre drama.

Efter visning fortæller producent Emile Hertling Péronard (Ánorâk Film) om filmens tilblivelse og drøfter den med publikum.

ARRANGEMENTET
Filmen (78 min.) har engelske undertekster. Arrangementet inkluderer samtale og varer ca. 100 minutter. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
60 kr Onlinebilletsalg


Nordatlantiske Filmdage 2023
2.—12. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2023 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Det samlede program publiceres 5. februar med særlig fokus på Grønland og Arktis samt miniserien Island i panorama og særarrangementer med bl.a. dansefilm og færøske kortfilm. Denne visning indgår i årets hovedtema: Grønland & Arktis.

FILMINFO

Instruktør: Ainara Vera
Producent: Emile Vuillermoz, Emile Hertling Péronard
Fotograf: Ainara Vera, Inuk Silis Høegh, Mikael Lindskov Jacobsen
Klip: Ainara Vera, Gladys Joujou
Lyd: Alexander Dudarev
Produktionsland: Frankrig, Grønland
Produktionsselskab: Ánorâk Film, Point Du Jour, Les Films Du Balibari

 

 

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2023

Nordatlantiske Filmdage 2023

Filmserie: Grønland & Arktis

Filmserie: Grønland & Arktis