Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

OUR SILENT STRUGGLE / EATNAMEAMET

Bliv klogere på det samiske folk og dets eksistenskamp i Suvi Wests dokumentarfilm, der vises med kort video-hilsen fra det samiske filminstituts Liisa Holmberg.

Lørdag 11. marts kl. 13.45 (UDSOLGT)

Som EUs eneste tilbageværende oprindelige folk bor samerne i de nordligste egne af de nordiske lande, hvor deres eksistens er knyttet til deres sprog, kultur, traditioner og forhold til landet, som også skal kunne opretholde de fremtidige generationer af samer. Midt i det ellers fredfyldte landskab hyler imidlertid en række brudte rettigheder, love og uretfærdigheder, mens samerne gang på gang bliver fanget under foden af ​​den finske regerings økonomidrevne politik.

Instruktør Suvi West portrætterer det samiske folk og dets eksistenskamp i sin dokumentarfilm, der balancerer sit politisk tunge emne om en kæmpende nation med fejende panoramaer af landskaberne i hjertet af det samiske hjemland.

Filmen vandt dokumentarprisen på Nuuk International Filmfestival 2021, og den vises med kort video-introduktion ved Liisa Holmberg, filmkommissær i ISFI (International Sami Film Institute).

ARRANGEMENTET
Filmen (74 min) har engelske undertekster. Arrangementet inkluderer oplæg og varer 90 minutter. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
60 kr Onlinebilletsalg


Nordatlantiske Filmdage 2023
2.—12. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2023 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Det samlede program publiceres 5. februar med særlig fokus på Grønland og Arktis samt miniserien Island i panorama og særarrangementer med bl.a. dansefilm og færøske kortfilm. Denne visning indgår i årets hovedtema: Grønland & Arktis.

 


FILMINFO

Originaltitel: Eatnameamet
Instruktion og manus: Suvi West
Foto: Anssi Kömi
Klip: Markus Leppälä
Musik: Anthoni Hætta
Produktionsselskab: Vaski Filmi

 

Billetsalg (UDSOLGT)

Billetsalg (UDSOLGT)

Nordatlantiske Filmdage 2023

Nordatlantiske Filmdage 2023

Filmserie: Grønland & Arktis

Filmserie: Grønland & Arktis