Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

NJORD 2022: MUSIKKENS MARKEDSDAG – gå på opdagelse i nordisk musik

AFLYST! 

OBS: Vi håber at kunne finde ny dato og præsentere Musikkens markedsdag senere på året.


___________
NJORD 2022: MUSIKKENS MARKEDSDAG

Oplev en dag fyldt med ny kunstmusik og nordiske folketraditioner for store såvel som små, når NJORD Festival 2022 indtager pakhuset.

Lørdag 22. januar 2022 kl. 10.30-17.00

NB. Fri entré hele dagen (se program længere nede)

Den populære Musikkens Markedsdag vender tilbage til Nordatlantens Brygge. I Norden har vi fælles skat af gamle sagn og folkekultur. Den er ikke kun noget, der hører en fjern fortid til, men en konstant kilde til inspiration og nye udtryk. Musikfestivalen NJORD inviterer på en musikalsk opdagelsesrejse, hvor folkekultur, sagn og vild natur bliver til nye toner, vi kan spejle os selv i.

 

MUSIKTEATER FOR BØRN
Aske og prinsessen på den hvide hest’ er en sjov og poetisk forestilling med levende musik, digte, dukker og operasang. Børneteatertruppen SAUM blander det eventyrlige med det velkendte til en historie om ensomhed og venskab - om at blive overset og blive set. SAUM skaber en verden fuld af lyde, rytme og melodier, hvor musikken fortæller på linje med ord og handling. Forestillingen er for børn fra 4 år og op, men det finurlige univers kan nydes af hele familien.

SÆTERKVINDERNES VILDE SANG & NUTIDENS KVINDESTEMMER
Folkemusikstjernen Lena Willemark demonstrerer sæterkvindernes unikke sangtradition, kulning, som hun lærte i sin opvækst i Älvdalen i Dalarna. Sammen med komponisten Karin Rehnqvist, fortæller de to om deres samarbejde, og hvordan folklore-traditionerne forvandles i mødet med den moderne klassiske musiktradition. Og så kan man få indblik i musikkens skabelsesproces. De seks mandlige guitarister fra CRAS Ensemble har indbudt seks kvindelige komponister fra hele Norden til i fælleskab at udvikle et værk, der i sidste ende skal blive et mangefacetteret portræt af, hvad det vil sige at være et nordisk menneske anno 2022. 

FOLKEMUSIKKENS MODERNE KNOPSKUD
I løbet af dagen kan man sætte sig til rette og nyde en række flotte koncerter, hvor moderne nordiske komponister har hentet inspiration fra folkekulturen. Det færøske ensemble Aldubáran og saxofonisten Jeanette Balland opfører et rent færøsk program, bl.a. uropføres den kendte komponist Sunleif Rasmussen ’In Memoriam’ (2021), som er inspireret af komponistens triste afsked med flere familiemedlemmer i 2019, hvor hver sats skildrer et familiemedlems karakter.

Koncerten ’Sjurdúr, færøske sungne fortællinger om bl.a. Sigurd Fafnersbane’ er baseret på en ældgammel færøsk digtcyklus, og et uddrag af Outi Tarkiainen samiske værk ‘The Earth, Spring’s Daughter’ er også på programmet. Senere på eftermiddagen får den norske komponist Lasse Thoresens nye værk ’Strains from hither and yonder (2021)’ danmarkspremiere. Og så kan man opleve Georg Crumb’s klassiker ’Vox Balaenae’ (’Hvalens stemme’), opført med videokunst af Unn Fahlstrøm.

MEDVIRKENDE
Ensemble Aldubáran (FO), Musikteatret SAUM (Nordisk), Lena Willemark (SV), Karin Rehnqvist (SV) Jeanette Balland (FO), CRAS Guitarister (Nordisk), Maiken Mathisen Schau (NO), Audun Sandvik (NO), Trond Schau (NO), Else Torp (DK) med flere 

ARRANGØR
Programmet er sammensat af NJORD Festival 2022 og præsenteres i samarbejde med Nordatlantens Brygge.

PROGRAM

10.30
 Dørene åbner
 

ØST SALEN
11.00-11.30 Musikteater for børn: Aske og prinsessen på den hvide hest
12.30-13.00 Musikteater for børn: Aske og prinsessen på den hvide hest
15.00-16.30 Åben workshop: Nordic Future (Female) - En scrapbog fra hele Norden

VEST SALEN
12.00-12.50 Koncert: Sjurdúr, færøske sungne fortællinger om bl.a. Sigurd Fafnersbane
13.00-13.50 Koncert: The Distance Between Us:
Ensemblet Aldubáran fra Færøerne (Uropførelse)
14.00-14.50 Koncert: Sæterkvindernes lokkeråb
16.00-17.00 Koncert: Hvalers sang, hånende gletjere og jublende sten

RESTEN AF PAKHUSET
Hele dagen kan du se udstillingen Import/eksport med værker af Gudrun Hasle (DK) og Martin Brandt Hansen (GL), hænge ud med isbjørnen på 1. sal, være kreativ med papir og blyant eller besøge Kosmisk Rum på kajen.

Du kan også nyde forfriskninger i festivalcaféen på 5. sal og besøge cafébutikken i stueetagen.

Læs mere om festivalen og de enkelte programpunkter på njordfestival.com

Vi ses på Nordatlantens Brygge

 

Læs mere om festivalen på njordfestival.com

Læs mere om festivalen på njordfestival.com