Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Iskerner, klima og Willi Dansgaard: Dansk iskerneforsknings historie (ny dato)

I samarbejde med Det Grønlandske Selskab byder vi velkommen til foredrag ved professor Jørgen Peder Steffensen om Willi Dansgaard og iskerneforskningens historie samt skælsættende opdagelser.

Torsdag 10. februar 2022 kl. 18.30

OBS. NY DATO
Arrangementet er udsat fra 11. november. Billetter købt til den oprindelige dato (8/4 eller 11/11) gælder til den 10. februar. Vi beklager ulejligheden og glæder os til at se jer.

Forskning i iskerner kan komme med skelsættende opdagelser om klimaet. Isen, der er boret op fra indlandsisens indre, er en direkte kilde til hvordan atmosfæren så ud, før vi begyndte at forurene. Kom og få historien om danske Willi Dansgaard, grundlægger af forskningen i iskerner.

Willi Dansgaard og dansk iskerneforskning
Det var den danske geofysiker Willi Dansgaard og hans forskerkollega Chester Langway i New Hampshire, der i 1968 forenede deres kræfter og grundlagde al international forskning i iskerner.
Danske forskeres arbejde i Grønland har siden spillet en central rolle i hele iskerneforskningens historie. Boringer i Grønland viser blandt andet, at selv store klimaforandringer kan opstå fra det ene år til det andet.

I København opbyggede Dansgaard en forskningsgruppe, der siden 1979 har udviklet dansk boreudstyr og boret fem dybe iskerner i Grønland. Globalt er udstyret brugt til boring af 11 iskerner med op til 2 kilometers dybde, herunder boringer i Antarktis. I de kommende år vil udstyret igen blive brugt i Antarktis, hvor man planlægger at bore ned til is, der er en million år gammel.

Tag med professor Jørgen Peder Steffensen (billedet) fra Niels Bohr Instituttets Sektion for Is, Klima og Geofysik, på en historisk gennemgang af Willi Dansgaard og de danske forskeres arbejde - og få et bud på forskningens betydning i fremtiden.

Arrangementet laves i samarbejde med Det Grønlandske Selskab og varer 90 minutter.

Billetter
Entré: 40 kr. 
Onlinebilletsalg

 

Nordatlantens venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.
Billetsalg til 10/2 kl. 18.30

Billetsalg til 10/2 kl. 18.30

DET GRØNLANDSKE SELSKAB

DET GRØNLANDSKE SELSKAB