Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

NORDATLANTISKE KORTFILMPERLER

I samarbejde med Copenhagen Short Film Festival præsenterer vi et udvalg af kortfilm og sætter fokus på udviklingen i grønlandsk og færøsk film. Mød Bill Bering, Inuk Jørgensen og Andrias Høgenni.

Lørdag 9. oktober 2021 kl. 14

OBS. De seks udvalgte film blev alle vist under Nordatlantiske Filmdage 2020. Vi ser frem til at præsentere nye kortfilm i 2022 og tilbyder her vores publikum mulighed for at se de bedste titler fra i fjor i samarbejde med Copenhagen Short Film Festival 2021.


KORTFILM FRA FÆRØERNE OG GRØNLAND

Både Færøerne og Grønland har tiltrukket udenlandske filmskabere gennem hele filmhistorien. Og i de sidste par årtier har en egen filmproduktion været i rivende udvikling og bragt både færøske og grønlandske film ud til alverdens festivaler.

Sammen med Copenhagen Short Film Festival 2021 præsenterer vi et udvalg af færøske og grønlandske kortfilm, der byder på alt fra poetisk dokumentarisme og klimakamp til skæve og sorthumoristiske beretninger fra både en svunden fortid og en højaktuel nutid.

Kortfilmene og den generelle udvikling præsenteres og drøftes undervejs af Birgir Thor Møller (Nordatlantiske Filmdage), Bill Bering (Nuuk International Film Festival), den grønlandske instruktør Inuk Jørgensen og færøske Andrias Høgenni.  

ARRANGEMENTET
Arrangementet varer ca. 120 min. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter 
60 kr. Onlinebilletsalg 


FILMUDVALGET

OMMAN / THE GRANDMOTHER
To brødre drager op i bjergene for at hente deres fordrukne bedstemor, der er taget på telttur. Da de når frem, opdager de imidlertid, at hun har drukket sig ihjel, og der venter dem en besværlig hjemrejse i den sorthumoristiske tragikomedie.
Júlía í Kálvalíð / 12 min / Færøerne / 2020 

TRÖLLABEIGGI / BROTHER TROLL
Et par ulige brødre prøver at komme sig ovenpå tabet af deres bror i lige så harske som afsidesliggende omgivelser på Færøerne. Det visuelt stærke og underfundige drama udspiller sig i 1800-tallet.
Gudmund Helmsdal / 30 min / Færøerne / 2020 

IKKI ILLA MEINT / NO ILL WILL
Relationer, sociale medier og dødsfald er de markante ingredienser i den både rørende og humoristiske beretning, der udspiller sig blandt færinger på Øresundskollegiet i København. Vandt bl.a. Robert-prisen som bedste kortfilm.
Andrias Høgenni / 21 min /Færøerne / 2019 

HOME
Instruktørens personlige fortælling om at komme hjem efter næsten et årti i udlandet og opdage, at noget er væk i det ellers velkendte paradis. Et opråb om klimaændringer og en advarsel om den trussel, de er.
Inuk Jørgensen / 8 min / Grønland / 2018

HEDTOFT
En personlig beretning fortalt af et barnebarn til et af de 95 mennesker, der omkom under den største tragedie i Grønlands søfartshistorie, da skibet Hedtoft forliste under sin jomfrurejse en kold nat i januar 1959.
Inuk Jørgensen / 12 min / Grønland / 2019

SNOW
Sneen er smuk og sanselig og sætter sit markante præg på livet. Dokumentaren giver en poetisk skildring af den altid tilbagevendende sne og de lige så tilbagevendende hverdagsrutiner, som den skaber.
Nivi Pedersen / 8 min / Grønland / 2018 

 

Nordatlantiske Filmdage 2021
30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage unikke filmoplevelser fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage

Billetsalg

Billetsalg

CSFF / COPENHAGEN SHORT FILM FESTIVAL

CSFF / COPENHAGEN SHORT FILM FESTIVAL

Nordatlantiske Filmdage 2021

Nordatlantiske Filmdage 2021