Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

FÆRØERNE.DK – med debat

Dokumentarfilm om de færøske selvstændighedsforhandlinger med Poul Nyrup Rasmussen-regeringen ved årtusindskiftet. Mød instruktør Ulla Boje Rasmussen og politiker Sjúrður Skaale.

Onsdag 6. oktober 2021 kl. 20.

En gruppe færøske politikere og embedsmænd rejser ved årtusindskiftet til København for at få den danske regerings accept af den køreplan, de har lagt for vejen frem mod Færøernes selvstændighed. Traktatudkastet skulle gerne ende med et forlig, så en folkeafstemning kan afholdes på Færøerne.

Men i Danmark bliver de modtaget af en velforberedt statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der ikke har tænkt sig at være den politiker, der bryder 600 års rigsfællesskab. Filmen blotlægger det politiske drama og tager fat om selvstændighedsproblematikken og magtforholdet mellem Danmark og Færøerne.


DEBAT

Nuværende folketingsmedlem og daværende embedsmand Sjúrður Skaale var med under hele forløbet, som han har skildret i bogen Da Færøerne ville løsrive sig, og han besvarer spørgsmål efter visningen. Filmen introduceres af instruktør Ulla Boje Rasmussen.


ARRANGEMENTET

Filmen (78 min.) har danske tekster. Arrangementet (inkl. debat) varer ca. 115 min. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede pladser. Kom gerne i god tid.

Bogen Da Færøerne ville løsrive sig sælges til særpris i salens filmcafé.

Billetter
60 kr Onlinebilletsalg

Nordatlantiske Filmdage 2021
30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i miniserien Rigsfællesskabet på film.FILMINFO

Originaltitel: Færøerne.dk
Instruktion/fotograf: Ulla Boje Rasmussen
Klipper: Anders Villadsen
Medvirkende: Anfinn Kallsberg, Høgni Hoydal, Helena Dam á Neystabø, Poul Nyrup Rasmussen, Per Højgaard, Kári Durhuus m.fl
Produktion: Nordfilm Documentaries

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage

Nordatlantiske Filmdage

FILMSERIE: RIGSFÆLLESSKABET PÅ FILM

FILMSERIE: RIGSFÆLLESSKABET PÅ FILM